2018 július 21., szombat
Fotó: NOE

Rajtad múlik! Tégy a házasságodért! – a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének előadássorozata

Share

Örvendetes, hogy egyre több házasságot kötnek Magyarországon, és Dunakeszin is, de sajnos még mindig magas a válások száma. Egyesületünk egyik fontos missziója, hogy támogassa a krízishelyzetbe került házaspárokat, hogy segítse azt, hogy a szétesőben lévő családok tagjai újra egymásra találjanak. És persze, hogy tudatossá tegye a fiatal házasok együttélési formáját, hogy megelőzze a családok érzelmi kiüresedését. Ennek apropóján indítjuk útjára a négy részes előadássorozatunkat, ahová szeretettel várjuk a válságban és boldogságban élő anyákat és apákat egyaránt.

A fogyasztói társadalom kínálta vágyak, a rohanó és stresszes életünk egyre kevesebb időt és alkalmat ad a családoknak, hogy együtt legyenek, hogy tartalmas és intim programok során erősítsék a családi köteléküket. Pedig szakemberek szerint a legtöbb válságba került házasság megmenthető lenne egy kis nyitottsággal, csöppnyi odafigyeléssel.

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete éppen ezért, egy nyertes szakmai pályázat keretein belül, négy alkalmas előadássorozatot indít útjára, Rajtad múlik! Tégy a házasságodért!” címmel.

Programunk részletei:

Előadók:  Szőke Etelka pár- és családterapeuta, illetve Szőke Attila házasság szaklelkigondozó

Helyszín: Dunakeszi, Házasságkötő terem (Szent István u. 19.), amelyet Dunakeszi Város Önkormányzata ingyen biztosít.

Időpontok:

2017. október 3.: A három ördögi tánc. (kezdési időpont: 17.00 óra!)

Viták és feszültségek, melyek felőrlik a házasságunkat. Szó lesz a „keresd a hibást”, az „üldöző-menekülő” érzelmi konfliktusokról, és arról is, amikor már az üldöző is kifárad, majd két kihúzódó ember él együtt… Mit lehet tenni ilyenkor? Van-e visszaút? Mi a megoldás?

2017. október 17.: Felhalmozott sérelmeink.

Falak, amelyek észrevétlenül közénk épültek Fontos lenne az együtt leélt évek alatt egymástól kapott tudatos és tudattalan sebeink és sérelmeink feltárása és feldolgozása. Az egymásnak okozott sérülések hogyan formált minket, házasságunkat? Miért nem tudjuk elengedni ezeket? Lehet nem értjük meg egymást? Talán magunkat sem? Csak egyfajta bocsánatkérés és megbocsátás létezik minderre! Melyik ez?

2017. november 10.: Életadó kötelék.

Házastársad szeretete nélkül nincsenek és nem lesznek újra szép napok. Legmélyebb belső szükségletünk van a kötődésre, ez sérülékennyé, így destruktívvá is tesz bennünket egymás felé. A konstruktív függőségben megsokszorozódik az életerő és életkedv. Fontos: a házastársak válaszkészsége, elérhetősége, jelenléte… Nélküle hová jutnál lelkileg? Mással jobb lenne? Szerelem nem kémia, hanem kötődés!

2017. november 24.: Szerelmi házasság.

Amikor arra vágyok, ami az enyém. Szerelem és szenvedély – hogyan tartható fenn a házasságban? Mi támogatja ezt és mi az, ami ez ellen dolgozik? Miről szól, ha az a bizonyos harmadik belép a kapcsolatba?

Az előadásokon és a kapcsolódó programokon való részvétel ingyenes.

Az Egyesület szervezésében páros programokon is részt lehet venni (igény és lehetőség szerint, pl.: a Fenyő Bowling Klub jóvoltából páros bowlingozási lehetőség és a Boróka Vendégháznak köszönhetően egy börzsönyi családi gombagyűjtős kirándulás), illetve az előadássorozatot januárban a „Tarts szorosan!” című ÉFT tréning fogja követni, amelyre szintén várjuk a házaspárokat!

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatának keretében valósul meg.

További információért kattintson IDE! 

Vagy keresse fel honlapunkat!  http://noe.dunakeszi.hu/

Minden érdeklődő házaspárt szívesen várunk!

Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Európai Polgár Díjban részesül a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Az Európai Parlament Európai Polgár Díjjal tünteti ki a Nagycsaládosok Országos Egyesületét (NOE), amely az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.