2021 szeptember 28., kedd
MTI fotó

Rákóczi Szövetség: Dél-Amerikából is érkeztek magyar fiatalok Csíksomlyóra

Share

Az idén a Dél-Amerikában élő magyar közösségekből is érkeztek fiatalok a csíksomlyói búcsúra a Rákóczi Szövetség támogatásával, a szervezet minden pályázót ösztönöz a más országokban élő nemzetrészek megismerésére – mondták a szervezet rendezvényszervezői vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Katona Flóra és Nagy Domonkos István szerint az utazások és a rendezvényekre szervezett foglalkozások megerősítik a különböző országokból érkező magyar diákok kapcsolatait, a tapasztalatok alapján ezek hosszú idő után is elevenek.

Hozzátették, hogy az anyaországból a nagy távolság ellenére is sokan szeretnének Erdélybe utazni a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjaival, de egyre többen fedezik föl a Délvidéket és Kárpátalját is. A felvidéki iskoláknak pedig már olyan sok partnerkapcsolatuk van, hogy sokszor nem is tudnak új vendégeket fogadni – fűzték hozzá.

Tavaly 375 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja kapcsolódott be a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjaiba. Az idén április végéig már közel 7 ezren utazhattak.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

SZATMÁR ÉS SZILÁGY MEGYÉBEN TURNÉZIK AZ OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY

Szeptember 16. és 20. között a Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional támogatásával tíz …

Egy hozzászólás van

  1. Isten segítse a Rákoczi Szövetség munkáját !
    Hatalmas eredményt értek el a diákutaztatás kapcsán . Azok a diákok , akik megismerhetik az elcsatolt területeken élőket , bizonyára értik a hazaszeretet lényegét . Nem fogják románozni —szlovákozni—ukránozni magyar testvéreinket . Köszönet a tevékenységért minden közreműködőnek !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.