2018 október 23., kedd
Délvidéki fafaragok Zrínyi Miklós szobrán dolgoznak - Homoly Erzsó fotója

Rákóczi Szövetség: délvidéki utazási program a hétvégén

Share

Mintegy száz délvidéki és magyarországi középiskolás indul útnak a hétvégén felfedezni a Délvidék történelmi és kulturális kincseit – közölte Rákóczi Szövetség. A hetedik alkalommal megvalósuló, a középiskolásokat megszólító Délvidéki Utazáson 106 magyarországi, erdélyi, felvidéki és délvidéki középiskolás vesz részt.

A program fő célja, hogy a Kárpát-medencében élő középiskolás diákok egy jó hangulatú és tartalmas hétvége keretében megismerjék egymást, és a Délvidék magyar vonatkozású kulturális és történelmi helyszíneit, emlékeit. A kirándulás programja érinti Szabadkát, Óbecsét, Törökbecsét, Nándorfehérvárt, Péterváradot, Csúrogot, Elemért és Aracsot – közölték. A kiránduláson térítésmentesen vehetnek részt a diákok és kísérőtanáraik.

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjaiba idén már közel hétezer Kárpát-medencei középiskolás kapcsolódott be.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Résztvevők vonulnak a Székelyek nagy menetelésén Kovászna megyében, Réty és Szentivánlaborfalva között 2013. október 27-én. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezésére két háromszéki falu, a Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon százezres összefüggő menetoszloppal tiltakoznak Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, és egyúttal Székelyföld területi autonómiáját is követelik. MTI Fotó: Beliczay László

Centenáriumi székely nagygyűlés készül

Centenáriumi székely nagygyűlésre hívja november 18-án 13 órára Sepsiszentgyörgy főterére a székelyeket és a velük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.