2019 szeptember 20., péntek
Idén is karácsonyi csomagot küld a Rákóczi Szövetség minden felvidéki magyarul beszélő óvodásnak. Fotó: felvidek.ma

Rákóczi Szövetség: karácsonyi ajándék a több mint tízezer felvidéki magyarul beszélő óvodásnak

Share

Idén is karácsonyi csomagot küld a Rákóczi Szövetség minden felvidéki magyarul beszélő óvodásnak.

 

Idén is karácsonyi csomagot küld a Rákóczi Szövetség minden felvidéki magyarul beszélő óvodásnak. Fotó: felvidek.maA szervezet közleménye szerint az ajándékcsomagot 12.742 felvidéki kisgyermek kapja meg december folyamán, a Rákóczi Szövetség Felvidéken működő célalap hálózatának közreműködésével, karácsonyi ünnepségek alkalmával.

 

Az ajándékcsomagok tartalmaznak egy szülőkhöz szóló levelet, amely a magyar iskolaválasztás helyességéről és fontosságáról igyekszik meggyőzni a családokat. A Rákóczi Szövetség partnereivel együtt idén is arra törekedett, hogy a szlovák nyelvű óvodába járó, magyarul beszélő gyermekekhez is eljusson a csomag, szüleikhez pedig a levél.

 

 

Az óvodások karácsonyi megajándékozása 2004 óta részét képezi a Rákóczi Szövetség beiratkozási programjának. A többi Kárpát-medencei régióban a magyar óvodásokat jövő tavasszal – az iskolai beiratkozás időpontjához igazítva – ajándékozza meg a szövetség.

 

A szövetség a 2016-os iskolakezdőknek is ígéri, hogy magyar iskolaválasztás esetén számíthatnak a Rákóczi Szövetség és a magyar civiltársadalom beiratkozási ösztöndíjára.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Szilágyi Péter: a külhoni magyar oktatásnak szívüggyé kell válnia

A külhoni magyar oktatás megmaradása mindenekfelett azon múlik, hogy igazán szívüggyé tud-e válni – jelentette …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.