2018 november 15., csütörtök
Fotó: civil-tanacsadas.hu

Rákóczi Szövetség: kárpátaljai kirándulás nyugdíjasoknak, egyházi közösségeknek idén is

Share

150 nyugdíjas- és egyházi közösség, tantestület, valamint családszervezet több mint 6000 tagja kirándulhat Kárpátaljára az év hátralévő időszakában a Rákóczi Szövetség és a Kárpátaljáért felelős kormánybiztos együttműködésének köszönhetően – közölte a szövetség.

A Rákóczi Szövetség Grezsa István Kárpátaljáért felelős kormánybiztossal együttműködve idén is meghirdette a kárpátaljai utazási programot, hogy a kárpátaljai régió idegenforgalmát fellendítse és a magyar-magyar kapcsolatokat erősítse.

A program keretében 150 sikerrel pályázó csoport utazását támogatják egyenként 200 ezer forinttal.

A programot 2016 tavaszán hirdette meg először a Rákóczi Szövetség. Az elmúlt két évben több mint kétszáz csoport mintegy 10 ezer tagja jutott el Magyarországról Kárpátaljára, ami nagyban hozzájárult a nehéz helyzetbe jutott régió idegenforgalmának fellendítéséhez.

A Kárpátaljára utazó csoportok átlagosan két éjszakát töltenek el a régióban, több tízmillió forinttal támogatva a nehéz gazdasági helyzetbe került helyi emberek megélhetését – közölték.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

A CÖF-CÖKA nyolc pontban foglalta össze javaslatait a devizahiteles-ügyben. / Fotó: PolgárPortál

CÖF-CÖKA: Szükséges az európai szuverenista civilek mozgósítása

A Civil Összefogás Fórum (CÖF)-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szükségesnek tartja a szuverenista módon gondolkodó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.