2018 november 14., szerda
A gyermekek részére készített ajándékcsomag különböző iskolaszereket és az iskolakezdést segítő könyveket tartalmaz. - Fotó: illusztráció / rakocziszovetseg.org

A Rákóczi Szövetség magyar iskola választására biztatja a határon túli szülőket

Share

A Rákóczi Szövetség továbbra is azt javasolja a határon túli magyar szülőknek, hogy román, szerb, szlovák vagy ukrán helyett magyar iskolába írassák most még óvodás gyermeküket – mondta a szervezet elnöke az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Halzl József közölte: az erről szóló levelet egy olyan ajándékcsomag részeként adják át óvodás korú gyermeket nevelő határon túli magyar családoknak, amely iskolaszereket, mese CD-t, valamint a Balassi Intézet füzetét tartalmazza.

A civil szervezet vezetője minderről azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a Rákóczi Szövetség beiratkozási programja keretében újabb hatezer magyar óvodás kapott a magyar népszokásokat és történelmet felelevenítő, a magyar nyelvtan tanulását játékos módon segítő Balassi-füzetet.

Csáky Csongor, a szervezet főtitkára arról szólt, hogy a Felvidéken már másfél évtizedes múltja van a szövetség beiratkozási programjának. Ennek eredményességét mutatja, hogy amíg tíz éve az ottani magyar szülők 20 százaléka választott gyermekének szlovák iskolát, mára ez az arány 13-15 százalékra csökkent.

Ugyanakkor más magyarlakta Kárpát-medencei területekre is kiterjesztették tevékenységüket, különös figyelmet fordítva Kárpátaljára és a szórványközösségekre – mondta a főtitkár.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Szeptember 1-jétől a bölcsődések és az óvodások 90 százaléka, 321 ezer gyermek részesülhet ingyenes étkezésben. / Forrás: bkmkh.hu

Az egészséges táplálkozás népszerűsítéséért indít kampányt a Ficsak

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a KidsOasis Nonprofit Kft. Egészségfalók – együtt főzni jó! …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.