2021 február 27., szombat
Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook oldala

Ráth Orsolya: Gyurcsány kutyájának második levele

Share

Kezüket csókolom, nénik és bácsik! Zsazsa vagyok. Azt mondják, hogy az utcán találtak. Elvittek egy helyre, ahol magányos kiskutyákra vigyáznak. Ma jött értem két csupaszbőrű ember, Anna és Feri. Azt mondták, hogy mostantól ők a barátaim, és elvittek Marcihoz. Már itt vagyok. – olvasható Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, aki ezután még vagy tíz mondaton keresztül a frissen örökbefogadott kutyájának nevében beszél. Legalábbis ezt gondoltuk egészen addig a pillanatig, mígnem Zsazsa kutya a szerkesztőségünkbe is eljuttatott egy második levelet, amit most teljes terjedelmében, változtatás nélkül leközlünk.

Kezüket csókolom, nénik és bácsik!

Ismét Zsazsa vagyok! Csak szólok, hogy a legutóbbi jelentkezésem óta egészen jól berendezkedtem a Ferinél, és már egy csomó mindent megtudtam róla. Hálával tölt el, hogy befogadott, a kezét pedig ezért – csakúgy, mint Önöknek-, neki is megcsókolnám, jobban mondva megnyalnám, de hát mit tegyek, ha a Feri erre a célra még az embereknek is inkább a talpát nyújtja oda…

Pedig mindig arról beszél, hogy mennyire szereti a rajongóit. Nos, bár még csak néhány napja lakom nála, ezt én is tanúsíthatom: tényleg mind a kétszázra különös gondot fordít. Most például bevezetett nekik egy olyan szolgáltatást az interneten, amelynek keretében valami nagyszabású labdajáték, bizonyos foci VB eredményeit lehet vele együtt megsaccolni. Az őt kedvelő csupaszbőrűek éltek is a lehetőséggel, a többségük azonban azt hitte, hogy személyesen a Ferivel fognak majd mindeközben kommunikálni. Biztosan nem tudják, amit én már igen, hogy vele olyat egyébként sem lehet, állítólag az Országházban is sokan megpróbálták már.

Én egyébként rögtön rájöttem, hogy gépi algoritmus alapján működik. Mármint ez az ominózus netes szolgáltatás. Bár amikor a választások előtt kijelentette, hogy rengeteg szám van a fejében, és csak úgy random prímszámokról kezdett beszélni, akkor sokan feltételezték, hogy maga a Feri is…

Ő amúgy, komolyan mondom, kiválóan ért a modern technikákhoz. Képzeljék! A parlament tavaszi ülésszakában is felszólalt, és géntechnológiáról és robotikáról értekezett. A körülötte ülő nénik meg bácsik ugyan értetlenkedő arcot vágtak, és szegény Ferit ki is nevették, de csupán azért, mert nekik a Ferivel ellentétben fogalmuk sincs a robotikáról! Amiről persze az őt imádó emberek nagy részének sincsen, hiszen nem nagyon tűnt fel nekik, hogy a tippelős játékban Feri helyett egy komputerrel, vagy ha úgy jobban tetszik, egy robottal tartják a kapcsolatot. Abban a pillanatban pedig, amikor gyanús lett számukra, hogy esetleg erről lehet szó, akkor haladéktalanul megírták a számítógépen, hogy ezzel a húzással nagyon sok szimpatizánst el fog veszíteni, úgyhogy el is kezdtem aggódni, hogy mi lesz, ha azok teljesen elfogynak. Azt is kilátásba helyezték, hogy amennyiben ez így megy tovább, be fogják fejezni a játékot a Ferivel. Pedig a Feri nagyon szeret ám szórakozni. Velük is. Ezt azért – úgy tűnik – nem veszik észre a csupaszbőrűek. Esküszöm, mikor ugye beszámoltam nekik róla, hogy tisztázatlan származásom ellenére a Ferihez kerültem, mind a kétszázan billentyűzetet ragadtak, és bepötyögték, hogy a Feri mennyire jó ember.

Mindenesetre most már legalább értem, hogy miért mondta a Feri a minap, hogy ideje fontosabb dolgokkal foglalkozni, mert a menekültválság véget ért. Hogy a fenébe ne ért volna véget, hiszen már nem kell tovább menekülnöm, itt vagyok! A Feri egyik kedvelője a befogadásomra célozva interneten kiposztolta: „Szeretem bennetek, hogy ezt se demonstrációból vagy politikai megfontolásból tettétek.”

Én meg – már ha kutyaként lehet önálló véleményem – azt szeretem leginkább, hogy a Ferinek ilyen tájékozott, nagy tudású, jó asszociációs képességű rajongói vannak…

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

2 hozzászólás

 1. Kedves Orsolya ! Élvezettel —röhögve—–olvastam az írását . Jó néha ilyesmit is végégfutni .

 2. A Remete levele: Gazemberek jubileuma elmaradt! (november 8.)
  Kedves Komám!
  Gondoltad vóna valaha, nem éri meg a „legfejlettebb gazember világuk” a száz esztendőt? Az állam mindig a legnagyobb aljasok kezébe csúszott, no, ebbe látom a „fejlődést”! A veres ostobák uralma után, újra a becsapott eszetlen tömeggel megválasztatott reklám váteszek, azt tesznek az országgal, néppel, ami határtalan szégyentelenségük elbír!
  Az pedig sokat elbír! Annyira, hogy a föld nem fogja elbírni őköt! Elpusztul, mértéktelen mohóságuk által. Ha, nem igyekszek meghalni, megérem még azt is! Csak amiatt nem lesz örömöm, hogy velük pusztulnak az éltetők, a kárvallottak, az egész, forgásába beleszédült gazemberek világa! Aminek szolgálatába állították, a maguk teremtette Istent, hogy elviseljék, megbocsátsák az ő gazemberségüket! De a természet, a fizika törvényei erősebbek az ő hazugság teremtette Isten bálványuknál! Az fogja elpusztítani, a világukat! Hidd el próféciám erősebb Nostradamusénál is! A természet törvényei mindenhol, mindenkor érvényesülnek! Legfeljebb a kritikus tömeg összegyűlésére köll várni, mint a víz gyűlik a gát mögött, hogy aztán elsöpörje, elpusztítsa mindet, ami útjába állt!
  Sok, mindenféle emberi aljasságot megtapasztaltam már életembe! Az újjabbaktúl eltátom, a bagólesőmet, mint tanyasi legény a városon, a vásárba! Leplezetlen önzés, mindenen, és mindenkin átgázolás. Az aranyborjút óhajtja mind! Áhítja, mint bolond jány, a férjhözmenést! Testvérén átgázol, kis himi-humi örökségért! Anyját, apját otthonba kűdi, hogy rozzant viskóját eladhassa! Saját kölyök se kell! Az kőtség! Legalább nem öröklik a jellemit! Nem lesz ki nyugdíjat, darab kenyeret, vagy öregotthonba belökje! Majd akkor nyűszit, mint elütött kutya az árokparton! Irgalmat se kapjon többet annál, mint ő adott szülejének! Úgy látom, az emberséghez nyomor kell! A romák a döglött disznó lakomájára, minden telepi testvér hivatalos vót! Náluk kommunizmus vót, pap, meg agitátorok nékül! Álmuk a kollektivitást illetően megvalósulni látszik! A halálba menés „kollektív” lesz! Az élet, e föld nevű sárgolyón, elpusztul miattuk, velük! Úgy jön el, mint riogató Istenük csapása Vóna! Közbe csak a természet súlyt le, a maga törvényivel! Nem bírva el szennyet, levegőben, vízben, és „Azonképpen a földön is”! Megvalósul az akarata imájok szerént!
  No, Isten megáldjon, vagy ez a sok szép pártszervezet! Választást rád bízom, azt tudd a különbség, csak gazemberségük nagyságában van!
  2017. 12. 24. Még mindig itt dekungolok, jó hely az ördög se talál rám, vagy ő is tudja a pokolravalók palotába, bárba, pártirodába, bordélyba keresendők!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.