2019 június 18., kedd
Juhász Péter - MTI fotó

Ráth Orsolya: Politikus gyesen, avagy el a kezekkel a pelenkázótól

Share

A nyárra teljes elvonulást ígér, így ha minden igaz, szeptemberig semmit sem hallunk majd a saját politikai tömörülését anyagi és erkölcsi támogatottság hiányában feloszlató pártvezetőről. Az illető egy napokban elkészített interjújában megszellőztette: az is felmerült benne, hogy GYES-re menne, a továbbiakban tehát nem az eddig általa koordinált szervezettel, hanem a gyermekével maradna együtt, pontosabban: Együtt.

Arról azonban nem közölt információkat, hogy vajon mindezt a vele megtörténő legjobb, avagy a legrosszabb lehetőségként helyezte kilátásba. Mindenesetre amennyiben ez nem fenyegetés, hanem ígéret, akkor az egykori pártvezér majd közösségbe jár, bár remélhetőleg inkább játszótérre, mintsem tüntetésekre hordja majd a picit, akinek ezentúl gyakorta énekel – és néha biztos füttyög is. Lesz ideje erre a célra újra előkeresni a sípjait, a gyermekgondozást segítő ellátás ugyanis, amelynek összegéből párja fizetése mellett a politikus a jövőben élni akar, egészen a kedvezményezett hároméves koráig igénybe vehető. Ez idő alatt bizonyára szívesen mond meséket a gyereknek nappal is meg este is: senki nem cáfolja azt, hogy a hajdani pártfőnöknek ebben van a lehető legnagyobb gyakorlata.

Na meg a cumiztatásban, amit eddig jellemzően a hívei körében gyakorolt a leglátványosabban. Ők egyébként már most felkészülhetnek rá, hogy legújabban nagyobb kiságyra és kisebb nagykabátra fog tőlük pénzt kunyerálni, ja, meg légzésfigyelőre – még akkor is, ha életkora miatt hamarosan nem lesz erre szüksége a csemetének. Ez utóbbi cselekedete ugyanis okvetlenül azt a látszatot fogja kelteni, mintha megfogadta volna az egyik kommentelője tanácsát, aki még a kampánytámogatási összeg összetarhálása idején azt javasolta neki, hogy üdvösebb lenne inkább orvostechnikai eszközök vásárlása köré szervezni ekkora mértékű gyűjtőakciót. A légzésfigyelő márpedig kétségtelenül annak minősül, akkor is, ha azt a politikus otthoni használatra, – avagy gyermeke első születésnapja után még arra sem – rendszeresíti. Borítékolható tehát, hogy a jövőben jól ki fogja főzni a legújabb pénzszerzési lehetőségeinek mikéntjét, ezért az ebéd- és vacsorakészítést szintén nyugodtan magára vállalhatja, mint gyesen lévő kispapa. Sőt, a mosást is, mivel az eddigiekben úgyis sűrűn súrolta már tisztára a szennyesét.

Sokak szerint még a fürdetés is oké, hiszen hősünk pártfunkcionáriusként láthatóan maga is befürdött. Vitán felüli, hogy kedvére pancsolgathat, mivel az internetes rajongói és a saját meggyőződésével ellentétben eddig nem sikerült felkavarnia a politikai állóvizet, ellenben igen sűrűn kiabált különböző mentőövekért. Egyvalamitől óvnánk nagyon a politikust: a pelenkázástól. A szavazóit ugyanis már nem egyszer… hát izé… „cserben” hagyta. Bár ha valami, akkor az mindenképpen a javára írható, hogy soha nem zavarták azok az igen nagy számban előforduló alkalmak, amikor magasról tettek rá, így bizonyára apukaként is meg fog birkózni a hasonló jellegű kihívásokkal – amennyiben jó tanácsunk ellenére mégis a pelenkázó asztal közelébe merészkedik. Azzal kapcsolatban viszont nincsenek illúzióink, hogy a közéletet örökre elkerülné.

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 29.: Üdítő pillanatok egy (majd) 400 éves korcsmában (Fenékpuszta)

Van abban valami abszurd, hogy Fenékpusztán egy lepusztult kastély és egy római romváros mellett a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.