2020 szeptember 24., csütörtök
Forrás: Magyar Fórum

Ráth Orsolya: Tessék mondani, lehet „MÁS” a Politika?

Share

Nagyon rájár a rúd manapság a Lehet Más a Politikára, működését ugyanis kiszivárogtatott hangfelvételek, egy jogi csalástól vissza nem riadó képviselő, fegyelmi eljárások tucatjai, valamint egyéb párton belüli viszálykodások nehezítik. Egyes balliberális érzelmű választópolgárok pedig egyenesen azzal vádolják az LMP-t, hogy az zöldnek ugyan zöld, de nem kellő mértékben vörös, sőt, ezerszer inkább narancssárga. Mivel az ehhez hasonló vélemények kifejezetten a Pride-hónappal összefüggésben láttak napvilágot, hatalmas rejtély, hogy értelmi szerzőiknek hirtelen mi a fene bajuk akadt a sokszínűséggel…

Nemrég ért véget a Pride hónapja, ennek kapcsán pedig a következő idézet került ki a Lehet Más a Politika, valamint Szél Bernadett hivatalos Facebook oldalára: Az LMP hisz abban, hogy a világ nem fekete-fehér. Kisvártatva mindkét platformon megjelentek olyan kommentek, amelyek azt kérték számon a politikai tömörülésen, hogy miért nem képviseltette magát a meleg felvonuláson, amikor azt állítólag az MSZP, a DK, a Momentum, a Liberálisok csoportja, és a Kétfarkú Kutya Párt egyaránt megtette.

Akadt olyan hozzászóló is a közösségi oldalon, aki felettébb különös elméletet gyártott a távolmaradás okairól. Arra jutott ugyanis, hogy a párt „a Fidesz zöld tagozataként” funkcionál. Vegyük figyelembe, hogy ez a jobboldali fül számára szürreálisnak hangzó kijelentés alapvetően abban gyökeredzik, hogy az ellenzék szimpatizánsai nem érzik kellően markánsnak és karakteresnek az LMP politikai irányultságát, és úgy gondolják, hogy ez a mentalitás bizony mindenképpen a kormányon lévő erő malmára hajtja a vizet. Ezért tartják aggályosnak, hogy a Lehet Más a Politika – egy újabb ökológiai hasonlattal élve – nem sok vizet zavar…

Ezt tehát már sikerült megfejtenünk, az viszont még mindig talány, hogy egy alapvetően zöld párt hogyan lehet gender-lobbista értelemben szivárványos. Játsszunk hát el a gondolattal, hogy az LMP miként tudna hatékonyan toleranciát gyakorolni 2019-ben, amikor is feltehetően az újabb népharagtól tartva már elvegyül a felvonulók között a Budapest Pride újabb rendezvényén. Feltehetően kétivarú, hímnős virágokat lobogtatnak, azaz olyan növényeket, amelyeken a porzó és a termő egyaránt megtalálható. Esetleg ott jártuk ékes bizonyítékaként még egy táblát is feltartanak, amelyen a politikai tömörülésük teljes elnevezéséből azt a szót, hogy „Más” külön kiemelve megvastagítják.

Azonban öko-párti jelleg ide, öko-párti jelleg oda, semmiképp nem javallott olyan molinót készíteniük, ami arról tájékoztatja a többi vonulót, hogy bizonyos kutatások szerint az édesvízi halak egyötöde a szennyvizekbe került vegyi anyagoktól, nem pedig a fene nagy önkifejezéstől hajtva válik transzneművé. Sokkalta kedvezőbb inkább ott a Pride-on a Némó nyomában című rajzfilmből ismert bohóchal esetéről szónokolni, annak ivadékai ugyanis mindig hímneműnek születnek, majd ha a helyzet szükségessé teszi, nőneművé alakulnak. Egyetlen aprócska gondja lehet ezzel a sztorival az LMP-nek. Képletesen szólva ismét a kályha mellett találhatja magát, éppen ott, ahonnan idén júliusban elindult, és újfent magán érezheti a Fidesz-barát bélyeget. Hogy miért is? Mert az általa emlegetett bohóchal egészen véletlenül narancssárga…

Pedig a fent említett kályha – átvitt értelemben persze – kiválóan passzol a Pride szellemiségéhez, ugyanebből a megfontolásból tehát jövőre érdemes lenne a Lehet Más a Politika képviselőinek azt a radiátort a felvonulás helyszínére odacipelni, amihez annak idején Sallai R. Benedek Hadházy Ákost nekilökte. Nem könnyű feladat ugyan, de simán megoldanák, elvégre – elég csak szétnézni a házuk táján, és rögvest kiderülhet – az ominózus párt tagjai manapság is elég súlyos terheket cipelnek.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Egy hozzászólás van

  1. “az édesvízi halak egyötöde a szennyvizekbe került vegyi anyagoktól, nem pedig a fene nagy önkifejezéstől hajtva válik transzneművé.”
    Ez sajnos igaz,de szerintem,nem CSAK a halakra vonatkozik. (egyenlőre róluk tudták igazolni) Az ösztrogén hormont (állítólag a fogalmazásgátlók alapanyaga) Igen kevés országban szűrik. A Duna,meg sajnos nem nálunk ered,ahogyan már a Tisza sem.
    És erre irányuló vizsgálatot,aligha vittek végbe a Cousteau kapitány-ék sem. Ámbár Őket,inkább alkalmasnak tartom,egy ilyen vizsgálatra,mint a halványződ,de belül piros pártot. Ahol az ifjak etikai irányítását,egy szex őrült,milliomos szarházi fogja irányítani,ami szándékosan úgy írt alá,hogy nem volt joga hozzá. A párt irányítását,meg mindenféle irányítástól eltiltott “társelnök” végzi,holott a társelnöke,ki lett rúgva,meg lemondott. (Amit akartok)
    Üdítő kivétel a SalleR Benedek. Nyomós érvei vannak.
    Na már megint meg kellett adnom az adataimat. Gondolom,ezt azért vezették be,hogy megunja a tisztességes adófizető,míg a nicknevet eltulajdonító röhögni fog a markába. Láttam,már máshol ilyent.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.