2018 december 11., kedd
Fotó: Dávid Botond / NSKI

Rekordszámú nevezés a Kárpát-haza tornára

Share

Nyolc évvel ezelőtt útjára indult a Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna, amely – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2013-as csatlakozása következtében – mára a Kárpát-medence legnagyobb amatőr futballeseményévé nőtte ki magát. Az együvé tartozás erősítése és Székelyföld autonómia-törekvéseinek támogatása volt a célja a tornát eredetileg kezdeményező, budapesti székhelyű Székelyföldért Társaságnak. A nemzet határokon átívelő újraegyesítéséhez azok a sport – és közösségi élmények is hozzájárulnak, amelyek a Kárpát-medence magyar közösségeit egy csapatba kovácsolják.

A Kárpát-haza Labdarúgó Torna égisze alatt évente megrendezendő sportesemény – a Székelyföldért Társaság, a diósdi „DNS” Nonprofit Sportközpont és a székelyudvarhelyi Hargita Sportegyesület társszervezői szerepvállalásával – idén december 9-10-én Diósdon lesz. Erre rekordszámú nevezés érkezett a Kárpát-medence minden részéből, sőt, ebben az évben először két lengyelországi csapat is harcba száll a trófeákért.

2012-ben 26 csapat vett részt a tornán, ez a szám 2015-ben 40-re, 2016-ban 48-ra, míg az idén 56-ra nőtt, ami a szervezés színvonalának – a visszajelzések alapján is tetten érhető – töretlen emelkedését mutatja.

A kétnapos rendezvényen – a hagyományoknak megfelelően – a csapatok két korosztályban mérik össze labdarúgó tudásukat: a 18 év felettiek és az örökifjak (40 év felettiek) mezőnyében.

Az idei rekordszámú résztvevő miatt azonban a fiatalok mezőnyét megosztották, és ez által három pályán és két különböző borításon (műfű és kemény borítás) három trófeáért lehet küzdeni:

• a Székelyföldért Kupa a 40 év felettiek részére (20 csapat részvételével);

• az Autonómia Kupa az elmúlt években rendszeresen résztvevő, visszajáró 18 év feletti csapatok részére (20 csapat);

• a Nemzeti Összetartozás Kupa, az újonnan bejelentkező 18 év feletti csapatok részére (16 csapat).

Az idei, nyolcadik alkalommal megrendezendő tornára – amelynek fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke – 27 csapat érkezik Erdélyből, 8 Kárpátaljáról, 3 Felvidékről, 3 Délvidékről, 13 Magyarországról, 2 csapat Lengyelországból. Az 56 csapat részvételének köszönhetően mintegy 700-750 fő jelenlétére lehet számítani.

Forrás: nemzetisport.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Nyíltvízi úszó Eb – Rasovszky Kristóf aranyérmes 5 kilométeren

Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szerdán 5 kilométeren a nyíltvízi úszók skóciai Európa-bajnokságán. Szerda reggel verőfényes …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Ez az 56-os szám nagyon tetszik nekem. Biztosan sikeres lesz az egész rendezvény! HAJRÁ FIATALOK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.