2019 szeptember 18., szerda
Forrás: echotv.hu

Rétvári Bence: Az Európai Unió inkább a migrációt támogatja, mint a rászorulókat

Share

Az Európai Unió jelenleg inkább támogatja az illegális bevándorlást, mint a rászoruló családokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Kismaroson. 

Rétvári Bence – aki egyben a térség országgyűlési képviselője – a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében hátrányos helyzetű gyermekes családoknak juttatott élelmiszercsomagok szétosztásáról elmondta, hogy eddig országosan 250 ezer csomagot adtak át, ami 2500 tonna élelmiszert jelent.

Hozzátette, hogy emellett a rászoruló családok félévente egyszer tisztálkodószerekből összeállított csomagot is kapnak.

A legfontosabb, hogy a legkisebb településre is eljussanak a támogatások

– fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a támogatás uniós és magyar forrásból valósul meg. Az Emmi parlamenti államtitkára elmondta, hogy a családok támogatásánál a gyermekek hároméves kora a határ, alatta csomagot kapnak a családok, a korhatár felett pedig szociális gyermekétkeztetésben részesülnek. Hozzátette, a gyermekétkeztetésre szánt összeget a kormány csaknem háromszorosára emelte az idei költségvetésben: az eddigi 29 milliárd forintról 79 milliárd forintra.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy a hajléktalanok esetében eddig 1,5 millió tányér meleg ételt osztottak ki, ami 750 tonna élelmiszert jelent.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Úrnapja (Postcommunio – áldozás után)

Köszönöm, hogy áldozhattam, s mint méltatlanra nem sújtott le rám haragod.   Köszönöm a csendet, …

Egy hozzászólás van

  1. Tanusíthatom , hogy reális a Rétvári Bence által közzétett hír . Az “én ” igazi nagycsaládom postai úton megkapta tegnap a csomagokat . Remélem , hogy ezt folyamatosan gyakorolja az állam .
    Köszönöm nevükben is az intézkedést ! Várom az EMMI osztályvezetőjének hívását !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.