2019 február 19., kedd
Emmanuel Macron. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

A román államfőt dicsérte, Magyarországot elmarasztalta a francia államfő

Share

Klaus Johannis román államfő tevékenységét dicsérte Emmanuel Macron francia elnök egy vasárnap közzétett interjúban. Úgy fogalmazott, hogy az illiberális demokráciák korában a román elnök „ellenőrzés alatt tartja a dolgokat”.

Elismerően nyilatkozott Klaus Iohannis román államfő tevékenységéről Emmanuel Macron francia elnök egy vasárnap közzétett interjúban, adta hírül az Agerpres nyomán a kronika.ro. A BFM hírtelevíziónak, az RMC oknyomozó portálnak és a Mediapart portálnak adott interjúban szóba került az európai helyzet is, amelynek kapcsán a francia államfő azt mondta: az illiberális demokráciák megerősödése vehető észre a kontinensen.

„Egyfelől olyan demokráciákat látok, ahol beállt a fáradtság a lakosság körében. Olyan demokráciákat, ahol megszokottá váltak a gyengeségek, az igazságtalanság, az egyenlőtlenségek, a düh” – mondta Macron, hozzátéve, hogy ezekben a társadalmakban eluralkodott a populizmus.

Másfelől ott vannak az illiberális demokráciák, ahol azt mondják: „Látják, ezek gyenge emberek. Ezért mi nem tiszteljük a demokráciát. Megtámadjuk a bírák függetlenségét” – részletezte a francia államfő, Lengyelországot és Magyarországot hozva fel példaként. Hozzátette, hogy „egyesek Romániában is” ugyanezt kísérlik meg.

Macron ennek kapcsán elismerően beszélt Klaus Johannis román államfő tevékenységéről, aki – a francia elnök szavaival – „ellenőrzés alatt tartja a dolgokat”. Macron úgy fogalmazott: szuverén Európában hisz, amely képes megóvni állampolgárait a veszélyektől.

Forrás: kronika.ro

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 23.: Kőnászágy (Fonyód, Kripta-villa)

Múlt héten írtam a fonyódi Kripta-villáról prózában; most egy ott született verssel folytatom.   Kőleány …

4 hozzászólás

 1. Annyira meghat,ha a mikron megdicsér valakit. Tényleg. sokszor még könnyekre is fakadok.( A röhögéstől. )

 2. Dávid Szaniszla

  Nem lehet csodálni, hogy Magyarországot elmarasztalja és a “kedvenc” románjaít agyon dícséri. Nem kérek a makroni “szeretetből”! Nekem elég, ha Orbán Viktor szereti Hazáját, s ezért mindent elkövet az ellenségeivel szemben! Köszönjük Miniszterelnök Úr!

 3. Dávid Szaniszla

  Kedves Macron úr! Mi nem hiszünk az ön által javasolt védelemben. Európa soha nem tudja megvédeni az EU országaít. Mi jobban bízunk Orbán Viktorban!

 4. Történelmi tapasztalataik szerit “tesvírek űk”, tehát nem kell csudálkozni ! MÁS: Nekünk Franciaország soha nem volt barátunk , sőt ! Egyik kormányfőért sem rajonganánk mi magyarok !
  Adjunk hálát Istennek , az Orbán szülőknek , hogy Viktort nekünk “teremtették ” !
  Kérjük a Jóistent , hogy adjon Neki erőt , egészséget , hogy amíg szeretné , vezesse Hazánkat !
  DE: Maradjon ideje , hogy boldog családfő—nagyszülő is !— lehessen !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.