2019 május 25., szombat

Román Jazz Fesztivál az Opus klubban

Share

Román Jazz Fesztivált rendez október 24-től 26-ig a Budapesti Román Kulturális Intézet. A helyszín az Opus Jazz Club, a rendezvény együttműködő partnere a Budapest Music Center.

2017. október 24-26.

A fesztivál első estéjén mind a nemzetközi dzsesszéletben is elismert román zenészek lépnek színpadra, a második nap a zenei kísérletek és improvizációs kedv megnyilvánulásáé, míg a harmadik estén a fiatal tehetségek együtt játszanak népszerű romániai és magyarországi zenészekkel – közölte a Budapesti Román Kulturális Intézet.

Október 24-én kedden este a Nicolas Simion Group Romanian Impressions című műsora hallható. A projekt a szülőföld és az ott élő emberek, valamint a nagyon sajátos és rendkívül változatos romániai folklór előtti főhajtás. Az elhangzó kompozíciókat a népzene, valamint a romániai dzsessz klasszikusai, Johnny Raducanu, Kőrössy Jancsi vagy Richard Oschanitzky által írt művek ihlették. A zenészek ötvözik a folklorisztikus elemeket a román dzsessz hagyományaival és a klasszikus zenével. A formációban Nadia Trohin énekel, Nicolas Simion szaxofonozik, Sorin Romanescu gitározik, Martin Gjiakonovski nagybőgőzik, Silvio Morger dobol, Mike Roelofs pedig zongorázik.

Másnap, október 25-én Raul Kusak zongorista Scenes from Memory című estje szerepel a programban. A műsor szerzeményei a művész szakmai és magánéletét idézik fel szimbolikus módon. A koncert hangszerelése nem korlátozódik a zongorára, számos valós időben zajló hangkísérlet és -gyakorlat kíséri, a központi rendszert hangképző és -feldolgozó műszerek, tapsolás, csettintés, dobogás, húrok ütögetése, pengetés egészíti ki. A produkció hol szárnyaló, hol feszült, szenvedélyes, egyben elegáns és könnyed.

A zárónapon, október 26-án csütörtökön a One More Minute elnevezésű csapat játszik. Szereceán Osszián (kajon, ütőshangszerek), Szereceán Tihamér (basszusgitár) és Cserkész Norbert (billentyűk) trióját az énekes Petra Acker és a szaxofonos Tóth Viktor egészíti ki.

A koncertekre a belépés díjtalan.

Bővebben: Facebook

MTI / Fotó: Facebook

The post Román Jazz Fesztivál az Opus klubban appeared first on Fesztikörkép.

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Álommunka talál gazdára Az írás forradalma rendezvénysorozaton, az Allee-ban

Kezdetben a plázákra az értelmetlen fogyasztás bálvány-templomaként gondoltunk. Mára az üzemeltetők, úgy látszik, rájöttek: ahhoz, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.