2020 február 21., péntek
Sadiq Khan, London polgármestere / Forrás: redice.tv

Sadiq Khan a rendőrségre mutogat az újabb terrortámadás miatt

Share

Sadiq Khan sokadszorra bizonyította be, hogy teljesen alkalmatlan London vezetésére. Szerdán a keddi terrortámadásról kérdezte őt a BBC, amit egy szudáni muszlim migráns hajtott végre, a szintén muszlim városvezető erre úgy reagált, hogy London a világ egyik legbiztonságosabb város, a támadásért pedig azok hibásak, akik csökkentették a rendőrség költségvetését.

A politikus kifejtette a BBC műsorában, hogy komoly hibának tartja a rendőrök számára rendelkezésre álló költségkeretet korábban történt csökkentették. Véleménye alapján a tömeges felmondások és az elbocsátások miatt a rendőröknek sokkal nehezebb felvenni a harcot a terrorizmussal.

Természetesen saját felelősségét nem firtatja, sőt kitart a mellett az álláspontja mellett, miszerint

nincs felelőssége abban, hogy az elmúlt években több terrortámadás is történt az általa vezetett városban

 – írja a 888.hu.

A rendőrök nagyon gyorsan reagáltak, így úgy gondolom, hogy mindannyian megnyugodhatunk. London biztonságos, sőt továbbra is az egyik legbiztonságosabb a világon

 – közölte a pakisztáni származású városvezető.

Dühös Twitter-bejegyzések tömegei lepték el a közösségi oldalt a keddi merénylet után.

Volt olyan, aki arról írt, hogy végre egy jó főpolgármester kéne London élére, mivel Khan eljátszotta az esélyét. Olyan ember kell városunk élére, mint Trump, aki komolyan veszi a terrorizmus okozta veszélyeket – tudatta álláspontját egy londoni polgár.

Sadiq Khan nem hajlandó foglalkozni a terrorizmussal és a bűnözéssel

A 2016. szeptember 22-i New York-i robbantások után a muszlim főpolgármester azt mondta, hogy

a terrortámadások a nagyvárosok életének természetes részei, amivel együtt kell élni.

Arról persze nem beszélt, hogy olyan nagyvárosokban, ahol nem élnek nagy számban muszlim migránsok, miért nincsenek terrortámadások?

Ilyen települések például a japán, dél-koreai, a kelet-európai vagy a latin-amerikai nagyvárosok.

Egyébként csak 2017-ben négy olyan terrorcselekmény történt Londonban, amelyet muszlim bevándorlók követtek el az Iszlám Állam nevében:

• Március 22-én Khalid Masood a gyalogosok közé hajtott a Westminster hídon, majd kiszállt az autóból és leszúrt egy rendőrt. Negyvenen sérültek meg, a támadóval együtt hatan haltak meg.

• Június 3-án  gázolásos terrortámadás történt, a London Bridge-en hajtott az arra sétálók közé egy furgon, benne három merénylővel. A gázolás után közeli éttermekbe és pubokba mentek le a merénylők, ahol több embert is leszúrtak. Összesen nyolc ártatlan ember halt meg.

• Augusztus 25-én a brit főváros rendőreinek egy dzsihadistát kellett letartóztatniuk, aki a közúti ellenőrzés során elővett egy kardot és azzal hadonászva fenyegette meg a rendőröket. Szerencsére nem halt meg senki, két rendőr szenvedett csak kisebb sérüléseket.

• Szeptember 15-én az Iszlám Állam egyik londoni tagja egy házi készítésű bombát akart felrobbantani az állandóan zsúfolt metróban. Csak a szerencsén múlott, de egy meghibásodás miatt a szerkezet nem robbant fel, csupán füstölni és szikrázni kezdett. 18 embert kellett kórházba szállítani.

Azt sem említette meg mostani rádióbeszédében Khan, hogy a beiktatása óta nem hajlandó foglalkozni a bűnözés problémáival sem, emiatt pedig radikálisan emelkedett a bevándorlók által elkövetett késelések és a savas támadások száma.

A helyzetet Donald Trump is kommentálta, aki Twitter-oldalán közölte, hogy a közbiztonság hanyatlása mögött minden kétséget kizáróan az iszlám radikalizmus áll.

Az amerikai elnök kritizálta Sadiq Khant, aki akkor azt hazudta, hogy London a világ legbiztonságosabb nagyvárosa.

2018 februárjáig egyébként a gyilkosságok száma terén New York vezette a negatív statisztikát globális szinten, azóta az első helyet átvette London. Mindkét városnak körülbelül nyolcmillió lakosa van, ám hatszor valószínűbb, hogy az embert kirabolják a brit fővárosban, és háromszor több nemi erőszak történik Londonban, mint New Yorkban.

Csak 2018. április 6-án 90 perc alatt, 6 késes támadásra került sor a brit fővárosban.

• London Mile End nevű kerületből három tizenéves fiút kellett kórházba szállítani szúrt sebek miatt.

• Egy órával később Newham negyedből két fiút vittek a sürgősségire szintén késes támadás következtében.

• Pár perc múlva East India Docksban is megkéseltek egy 15 éves tinédzsert.

A legutóbbi, 2011-es népszámlálás adatai szerint London lakosságának csupán a 44,9%-a brit nemzetiségű, a többi migráns hátterű.  A demográfiai tendenciák változásával magyarázható a pakisztáni főpolgármester 2016-os megválasztása, a magas bűnözési ráta és a terrorizmus elterjedése.

Origo

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

2 hozzászólás

  1. Ha London a világ egyik legbiztonságosabb városa,akkor miért baj az,ha csökkentik a rendőrség költségvetését?

  2. Dékány Ilona

    Akik egy muszlimot választottak meg a főváros élére , ne csdálkozzanak , ha nem az angolokat védi !
    Mutogathat bárkire a polgármester , attól még a gyilkosságot elkövető gyilkos, a robbantást elkövető terrorista !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.