2021 március 2., kedd
Tóth Bertalan MSZP / Forrás: 24.hu

Saját alapítványának fizet az MSZP a székházért

Share

Hiába harangozta be nagy elánnal az MSZP új elnöke, Tóth Bertalan, hogy méltatlan, hogy a pártnak nincs székháza, ezért a Villányi útra költöznek, erre legkorábban ősszel kerülhet sor. A párt Villányi úti Konferencia-központ és Szabadegyetem Alapítványának tulajdonában álló ingatlanba költözés – amely a rendszerváltás előtt a Marxizmus–Leninizmus Esti Egyetem székhelye volt – csupán pár tucat embert érint a párt apparátusából.

Az biztos, hogy az MSZP nem ingyen rendezkedik majd be az épületben, viszont még kérdéses, hogy a párt bérleti vagy használati megállapodást köt saját alapítványával az ellentételezésről. Ennek összegéről a Magyar Idők elnökségi forrásai állítása szerint egyelőre semmit sem tudni.

A szocialisták Villányi útra tervezett költözése azért is érdekes, mert a lap az MSZP tisztújító kongresszusa előtt úgy értesült, hogy a párt egykori pénztárnoka, a Népszava és a Vasárnapi Hírek tulajdonosa, Puch László éppen a konferencia-központ eladását tervezte. Puch tagja az ingatlant tulajdonló alapítvány kuratóriumának is. Mivel a viszonylag szűk körben ismertetett terv nem aratott osztatlan sikert, Puch Lászlónak már csak ezért is fontos volt, hogy régi mentoráltja, lekötelezettje, Tóth Bertalan legyen a szocialisták elnöke, aki nem állna az értékesítés útjába.

Megválasztása után Tóth azt állította, hogy sohasem volt szó az ingatlan eladásáról, majd bejelentette a költözést is. Elnökségi források viszont elismerték, hogy az értékesítés lehetősége korábban valóban felvetődött, ám állításuk szerint a kérdés lekerült a napirendről. A lap megtudta azt is: tavaly decemberben lejárt az a moratórium, amelyik kikötötte, hogy a konferencia-központban csak oktatási, képzési tevékenység folytatható, és ezután nyílt lehetőség arra, hogy a pártapparátus is beköltözhessen az ingatlanba.

A 24.hu a közelmúltban számolt be arról, hogy a Puch érdekeltségébe tartozó Hungaroholding Zrt. hatmillió forintért ad gazdasági tanácsokat az MSZP-frakciónak, és az erről szóló megállapodást a párt részéről Tóth Bertalan írta alá.

Magyar Idők

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.