2019 március 20., szerda
Hadházy Ákos (j) és Sallai R. Benedek, LMP-s képviselõk MTI Fotó: Kovács Attila

Sallai R. Benedek: Hadházy fillérekért árulta az LMP-t a baloldalnak

Share

Fillérekért árulta az LMP-t Gyurcsány Ferencnek és a baloldalnak Hadházy Ákos, a párt társelnöke – erről beszélt Sallai R. Benedek az M1-nek. Azt mondta, főleg ez okozta a kettejük közötti, hétvégi konfliktust. Megerősítette az interjúban azt is, amiről már írt tegnap is az interneten: vagyis, hogy hiába Lehet Más a Politika a párt neve, szerinte, sok szempontból ez sem más, mint a többi párt – hangzott el az M1 Híradójában.

Kihívták a mentőt, de az biztos, ő fizikailag nem bántotta Hadházy Ákost – ezt mondta a Híradónak a szombaton történtekről Sallai R. Benedek. Az LMP-ből kivonuló politikus szerint Hadházy Ákos viselkedett provokatívan, ő indulatosan közeledett felé, amire párttársa levetette magát a földre.

„Odaléptem hozzá, talán éppen a vállához értem, lecsúszott a székről és összehúzta magát a földön. Hadházy Ákos 90 kilogramm, én erőt nem fejtettem ki, nem az volt, hogy olyan erővel meglöktem, hogy nekirepüljön a radiátornak vagy ilyesmi. Én amikor elhagytam a termet, még beszélt hozzám folyamatosan a földről, akkor is provokált” nyilatkozott az ügyben Sallai R. Benedek.

„Sallai Titkár Úr rendkívül méltatlanul viselkedett velem szemben” – ezt írta ki Hadházy Ákos szombaton a közösségi oldalára, miután sajtóhírek szerint a párttársa megütötte őt. Az Indexnek azt is elmesélte, hogy éppen ő beszélt az ülésen, amikor Sallai R. Benedeknek sikerült a székével együtt fellöknie őt. A szemtanúk szerint pedig Hadházy Ákos pár perce az eszméletét is elvesztette.

A két politikus közötti feszültség a csalódást keltő választási eredmény után lett nyilvánvaló – Hadházy Ákos akkor beszélt arról, hogy szerinte Sallai R. Benedek, a párt korábbi vezetőjével, Schiffer Andrással együtt perrel fenyegetett meg több visszalépést fontolgató LMP-s politikust.

Sallai R. Benedek szerint Hadházy fillérekért árulta a pártot

Sallai R. Benedek szerint azonban épp Hadházy Ákos volt az, aki – mint fogalmazott – az LMP tudta nélkül fillérekért árulta a pártot a bukott baloldalnak, ezért indult még a választások előtt etikai vizsgálat Hadházy ellen és ő ezért nem akart egy teremben tartózkodni vele. A politikus egyúttal kiáll amellett, hogy Hadházy Ákost a szombati fegyelmi ülésen akár ki is zárhatták volna, ezért a volt társelnök, – hogy ezt megússza – inkább eljátszotta a „hattyú halálát”.

A szombati tettlegesség miatt közben fegyelmi eljárás indult Sallai R. Benedek ellen, Szél Bernadett pedig a pártból való távozásra is felszólította őt.

A politikus ezután azt írta közösségi oldalán: ő már többször is számon kérte Szél Bernadett költekezéseit, úgy mint a közpénzből létrehozott ruhatárát, a százezres fodrászszámlákat és a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlést. Hozzáteszi: szerinte Szél Bernadett azért kérte, hogy távozzon a közéletből, mert kezdtek kínosak lenni számára is a kérdések.

Sallai R. Benedek azóta már szerencsétlennek tartja ezt a megjegyzését, az M1-nek azt mondta: nem a társelnök ruhatárára, hanem a párton belül zajló folyamatokra, köztük a kettős mércére akarta felhívni a figyelmet.

A Sallai R. Benedek által említett, közpénzből létrehozott ruhatár és százezerzes fodrászszámlák ügyében az M1 szerette volna megkérdezni Szél Bernadettet is, de az LMP társelnöke nem reagált a megkeresésre.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

3 hozzászólás

  1. TRILICSAPAT ! A szélkirálynővel az élen ! ” MOST MI JÖVÜNK !” –hirdette Szegeden . / Persze nyilván máshol is !/ Jöttek , láttak , csupán pofára estek .! Sajnos ” becsúsznak ” a Parlamentbe , így rikácsolhatnak tovább ! FIGYELMEN KÍVÜL KELL HAGYNI ŐKET !

  2. A tehetségtelen, kivagyi, alkalmatlan pártvezérrel, nagy hangon hirdették, hogy most mi jövünk. Úgy jöttek, mintha mennének…
    Politikai szédelgők, haszonleső senkik. Szomorú, hogy akiket becsaptak, azok hátán felkapaszkodtak a Parlamentbe. Nem ott a helyük.
    Azért az megérne egy tanulmányt, hogy ennek a súlytalan pártocskának honnan volt számolatlanul lóvéja egy nagy, országos kampányra és plakátháborúra…
    Egyébként az út jó: az ukrán parlamentben mindennaposak a meccsek. Ha alkalmatlanok politizálni, legalább szórakoztassák a Nagyérdeműt! (…Bár mutatványosoknak is gyengék…)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.