2021 augusztus 5., csütörtök
Matteo Salvini - fotó: Marco Bertorello / getty images

Salvini: A civilek elfelejthetik, hogy migránsokkal a fedélzetükön kiköthetnek Olaszországban

Share

A civil mentőhajók elfelejthetik, hogy migránsokkal a fedélzetükön kiköthetnek Olaszország kikötőiben – figyelmeztetett szombaton Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a jobboldali Liga vezetője; az olasz hatóságok nem sokkal korábban megtagadták a Mission Lifeline nevű német civil szervezet Lifeline hajójának, hogy 220 emberrel a fedélzetén kikössön Olaszországban.

“Ismétlem: ezek a hajók elfelejthetik, hogy elérjék Olaszországot. Véget akarok vetni az embercsempészek és maffiózók üzletének” – írta Salvini a közösségi médiában. A DPA német hírügynökség által szélsőjobboldalinak nevezett Liga-vezér világossá tette, hogy a kikötési tilalom a Proactiva Open Arms, az SOS Méditerranée, a Sea-Watch és a Sea-Eye hajóira is vonatkozik, amelyek a tengeren vagy máltai kikötőkben tartózkodnak.

Az olasz belügyminiszter hosszú ideje azzal vádolja a civil szervezeteket, hogy összejátszanak az embercsempészekkel, ám erre utaló bizonyíték a német hírügynökség szerint eddig nem került elő, a civilek pedig tagadják, hogy bűnözőkkel működnének együtt.

A francia-német-olasz SOS Méditerranée pár órával korábban arra kérte az Európai Uniót, álljon elő közös megoldással, hogy biztonságosan és gyorsan partra lehessen tenni mindenkit, akit a Földközi-tenger középső részén mentenek meg.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

3 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Kedves Matteo Salvini! Gratulálok az elhatározáshoz. Csak így tovább. Ne hagyják magukat megfélemliteni! Menjenek haza ezek a buta migránsok. Ne akarják Európát tönkre tenni, még akkor se, ha Soros ezt akarja! HAJRÁ I T A L I A!

  2. Csak a végsőkig tartsanak ki Salviniék ! A nagyhatalmak közül legalább egynek megjött az esze !

  3. Jé?
    Még aknazár sem kellett,hogy a bűnözők,ne szállíthassanak további elkövetőket Európa földjére? Elég volt néhány hazafi győzelme? Csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.