2018 április 20., péntek
Martin Schulz, az Európai Parlament szociáldemokrata német elnöke az ülésteremben. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Martin Schulz (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Schulz az uniós költségvetést is megvétózná a menekülteket elutasító országok miatt

Share

Martin Schulz német kancellárként vétót emelne a következő európai uniós költségvetés ellen, ha nem fogad be menekülteket valamennyi tagállam.

A szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje vasárnap Berlinben a Németország és az EU jövőjéről szóló tervét ismertető beszédében kiemelte, hogy kiveszett a szolidaritás az EU-ból, ami “veszélybe sodorja Európa jövőjét”.

Németország fizeti be a legtöbb pénzt a közös költségvetésbe, a legnagyobb haszonélvezők között pedig ott van Lengyelország és Magyarország, két tagállam, amely “megtagadta a szolidaritást a menekültkérdésben” – tette hozzá.

Németország hajlandó még több pénzt befizetni, “de ha a költségvetés nem a szolidaritás elvén alapul, kancellárként vétót emelek” a következő költségvetés ellen – húzta alá Martin Schulz.

Hangsúlyozta, hogy “aki nem fogad be menekülteket, és például pusztító adóversenyt folytat a mi országunk ellen is, az nem viselkedik szolidárisan, és nem számíthat a mi szolidaritásunkra”.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Uniós biztos: a vártnál több menekültet telepíthetnek át az EU-ba Afrikából és a Közel-Keletről

Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba …

2 hozzászólás

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Az maga lenne a katasztrófa, ha Schulz lenne a kancellár! Valószinüleg nem lesz az, mert a szocik nem népszerüek itt jelenleg – jogosan!

  2. Dékány Ilona

    SCHULZ ET. a pártjával együtt maradjon csendben , mert az európai országok és lakóik egyáltalán nem ismerik el őt vezetőnek ! Azon kívül ha valakik , akkor éppen a németek mindent megtesznek azért , hogy az EU –t szétzilálják ! Az tény , hogy a legnagyobb államról van szó , amely sok évig példaképp állt a magyarok előtt is , de úgy vélem ez már a mult ! Úgy tűnik , hogy előbb lecsúszik a palettáról , mint a kisebb államok , ahol küzdenek , de eredményt mutatnak fel . Tessék végig gondolni , hogy honnan kellett elindulnia a V4-eknek ! Akkor 1990-ben ráadásul leromboltatták /?/ az összes gyárat–üzemet , óriási munkanélküliséget teremtve ! Aztán a nagyon rosszul alakult kormányváltások mit okoztak ?! Most végre sinen vagyunk ! NEM KÉRÜNK A VISSZAFORDÍTÓ POLITIKÁBÓL !!!!!!!Ragaszkodunk az Eu–hoz , de nem kérünk a ránkerőszakolásokból ! MI ORBÁN VIKTORRA FIGYELÜNK NEM SCHULZ et. –ra!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.