2018 július 23., hétfő
Horst Seehofer
Horst Seehofer, német belügyminiszter / Forrás: zeit.de

Seehofer: szinte lehetetlen a menekültek kiutasítása Németországból

Share

Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a jobbközép Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke szerint szinte lehetetlen kiutasítani a menedékkérőket Németországból.

Seehofer pénteken a Focus című német hetilapnak nyilatkozva úgy vélekedett,  hogy a kiutasítás kérdésében illúzió van Németországban.

Tömegek fellebbeznek a bíróságoknál ellene, sokaknak nincsenek hivatalos dokumentumaik, így nem veszik vissza őket a származási országok, másokat pedig egészségügyi okokból nem lehet hazaküldeni. Végül vannak olyanok is, akik már gyökeret eresztettek az országban, és szereztek maguknak egy “védőangyalt”, aki közbenjár a maradásuk érdekében – sorolta a politikus.

Hozzátette, a jövőben a külső határokon kellene dönteni arról, ki léphet be az Európai Unió területére. “Ez sokkal keresztényibb és emberibb eljárás lenne, mint körbeutaztatni őket Európában, majd a végén azt mondani, hogy nem maradhatnak” – fogalmazott a CSU elnöke.

A szövetségi belügyminisztérium adatai szerint a tavalyi év azonos időszakához képest idén az első hat hónapban csökkent a kiutasítások száma. 2016. első félévében 13 743 embert küldtek vissza a származási országába, míg idén már csak 12 545-öt.

Ugyanakkor január és május között nőtt azok száma, akiknek el kellene hagyniuk Németországot: tavaly év végén 207 ezer kiutasított volt, május végén pedig már 222 ezer.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A nándorfehérvári diadal 562. évfordulóját ünnepeljük

1456. július 22-én a Nándorfehérvárt, a mai Belgrádot védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    A németek hívták be a migránsokat ,, csak dédelgessék is ők ! Etessék , itassák , tanitsák stb. Egyet felejtsenek el , hogy szétszórják őket ! Járuljanak hozzá a határzár felállításához , ha nem akarnak többet befogadni ! Természetesen az gazemberség , hogy az olaszokat nem segítik , bár ők is ludasak a migráció kapcsán ! MI NEM KÉRÜNK BELŐLÜK ! Van már így is befogadott , kérdés , hogy azok majd hogy hálálják meg a segítséget .
    Merkel pedig csak duplázza meg a számukat ,ha a németek hagyják neki !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.