2019 február 19., kedd
Illusztráció / Forrás: PestiSrácok

Callidus: Semmi sem változik

Share

Vajon nagy ostobaság azt várni, hogy változzanak a dolgok? Pontosabban naivitás? Olybá tűnik, igen, de mégis, mégis… Speyerben újabb erőszak történt újév reggelén, sok más egyéb németországi atrocitás mellett. Némelyekről már tudunk, másokról csak később tájékoztatnak majd bennünket. Vagy soha. Egy szudáni migráns – németül menekült – erőszakolt meg egy huszonhét éves nőt, aki valamiért úgy döntött, hajnali sétára indul a speyeri dóm kertjében. Semmi sem változik. De mint mondottam volt, ostobaság épp azoktól várni a probléma megoldását, akik maguk idézték elő azt.

Tehát a Fräulein sétára indult a rajnavidéki császári katedrális vadregényes kertjében, éppen újév hajnalán, mert mikor máskor sétálgasson az ember, ha nem az év első, madárcsicsergős pirkadatán. Át akarta gondolni a 2018-as évet, amihez lássuk be, szíve joga, ám miközben tán azon mélázott, mennyire jó irányba halad a nyílt, multikulturális társadalom helyi ügye, wir schaffen das ugyebár, egyszer csak felbukkant egy délceg szudáni szerecsen, és udvarlás helyett sitty-sutty megerőszakolta. Persze könnyen elképzelhető, a kies Szudánban EZ számít az udvarlásnak, vagy így szoktak boldog új évet kívánni egymásnak. Maga az aktus egyébként két órán át tartott, az előjátéktól egészen a coitus interruptusig, merthogy a  Fräulein kéjes kiáltásait egy járókelő fölöttébb helyesen  segélyhívásnak vélte, s megzavarta a tökös titánt. De az is lehet, előjáték nélkül volt kétórás a légyott, mert minek vacakolni, ha azonnal és főleg büntetlenül a lényegre térhetünk.

A hangsúly a büntetlenségen nyugszik, ugyanis ez a potens potenciális munkaerő aznap éjjel már volt őrizetben, éppenséggel pont agresszív viselkedése okán, de miután a tökéletesen frusztrált és elcsigázott rendőri szervekkel szemben kifogástalanul viselkedett azaz nem támadt rájuk, s ez lássuk be, manapság igazi kuriózum, egyben dicséretes erény , elengedték. Olybá tűnik viszont, mindez azt üzente a wilkommenskultur e nagyszerű szudáni termékének, hogy hajrá! Megtehetsz bármit, mert úgysem büntetünk meg. Na most, ha a nemi erőszak Hubert Ströber legfőbb ügyész megfogalmazását idézve “bebizonyosodik”, merthogy a szerecsen tagadja, de a Fräulein beszámolt a részletekről, tehát ha kiderül, hogy tényleg volt ficki-ficki, akkor a kanos ifjú kettőtől tizenöt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Itt időznék egy csöppet és lejátszanám a lehetőségeket. Tegyük fel, két évet kap, amelyből fél évet leül, majd jó magaviseletért mert arra is képes ám, ha a kényszer úgy hozza a többit felfüggesztik és szabadul. Ennek mi lesz majd az üzenete? És ha mondjuk tizenöt évre csukják be, ami kizárt, de ha mégis, s hat év után szabadul, mi történik azután? És a hat év alatt a börtönben? Esetleg ha eddig nem lett volna elég radikális, hát majd ott azzá válik. Németországban 10,4%-kal emelkedett a regisztrált bűncselekmények száma, s ezek az új bűnelkövetések 92,6%-ban a migránsokhoz köthetőek, azaz minden száz újabb bűncselekménynél nagyjából 92-93 esetben a feltételezett elkövető valamilyen menedékjogi státuszban lévő, vagy elutasított menedékkérő volt. A rendőrség fizikai és mentális egészsége a szemünk előtt hullik darabjaira, frusztráltak, kiábrándultak, elkeseredettek. A politika megköti a kezüket, úgy kell elvégezni a munkájukat, hogy nem végezhetik el azt, amellett napi szinten kerülhet veszélybe az életük minden egyes “menekülttel” szembeni eljárás során.

Ez az állapot tarthatatlan, vállalhatatlan, mégsem, mégsem… Mégsem változik semmi. Addig semmi, amíg a német társadalom úgy nem dönt, elég volt. Vajon eljön valaha ez a pillanat, vagy Németországnak egyszer s mindenkorra vége, csakúgy, mint Franciaországnak? Ezt ma még nem látjuk, vagy talán csak csalfa reményeink nem engedik belátni a törvényszerűt. No meg a harag, az az elkeseredett düh, amely innen, a biztonságos hazából is feszíti az ember mellkasát. Németország, érted haragszom, nem ellened!

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Callidus

Politikai, közéleti, olykor irodalmi szövegeim csokorba szedésével kívánom a kedves Olvasót töprengésre késztetni. Vagy dühöngésre. Vagy csak józan gondolataik számbavételére, mely tevékenység némelyeket talán tettekre sarkall, míg másokat bölcs hallgatásra. Meglátjuk.
Share

Esetleg más?

Lullázás 23.: Kőnászágy (Fonyód, Kripta-villa)

Múlt héten írtam a fonyódi Kripta-villáról prózában; most egy ott született verssel folytatom.   Kőleány …

2 hozzászólás

 1. Dávid Szaniszla

  Lehet azt mondani, hogy egy rátermett hölgy miért sétál éjnek idején a templomkertben? Mert azelőtt ezt megtehette, nem érte inzultus. Vagy ki tudja. Mindenesetre ilyen indokkal nem lehet felmenteni még egy szudáni fiatalembert sem, mert akkor mi lesz a továbbiakban?
  Lehet azt is mondani, hogy ki törődik velük, ők akarták, ők tapsoltak a megérkezésükkor. Azért ezt sem lehet tenni. Mindenesetre valamit azért mégis csak kell cselekedni, meg kell akadályozni a migránsok betódulását Európa szép területeire, mert így a végén kő-kövön nem marad. Már pedig ezekért a kövekért igen kár lenne, ha eltünnének.
  Kedves német nép, ezután rajtatok a sor. Akarjátok, vagy nem ezeket a megváltozott időket? Ugye nem, akkor tegyétek azt, amit tenni kell ilyenkor, hazátok védelmében! HAJRÁ NYUGATEURÓPA. MI SEM SZERETNÉNK, HA ELTÜNNÉTEK ARRÓL A SZÉP VIDÉKRŐL. De nekünk ebbe nem lehet beleszólásunk, ez a ti ügyetek!

 2. Dékány Ilona

  Callidus szerint semmi sem változik . DE: Minden a rossz irányt célozta meg ! / Jó , tudom , hogy mire gondoltál Callidus !/ Próbálok nem bocsájtkozni ismétlésbe : Bár ezt a témát már sokszor boncolgattuk .
  A józanul gondolkodók nem értik —-vannak józanul gondolkodó barátaim !—, hogy miért hallgat a “mély “? Meddig hallgat a nép Nyugaton , ahol régen nagyon igényes emberek éltek ? Mi keletiek irígykedve kacsintgattunk feléjük . Akinek szerencséje volt meg is tekinthette az életük folyását . / Nekem sikerült 1984– ben kijutnom az NSZK–ba , Norvégiába !/ Írtam már , hogy csak a szépre emlékezem ! DE: Ma semmi pénzért —ha vinnének sem ! —nem utaznék arrafelé !
  MIBEN REMÉNYKEDNEK A NYUGATI NÉPEK ?????

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.