2018 május 28., hétfő
Simicska lemondott a Hír TV vezetéséről is

Simicska rátenyerelt az Indexre

Share

A hírportál maga közölte, hogy egy alapítvány tulajdonába került, az új igazgatósági tagok között pedig ott van dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, aki Simicska Lajos unokaöccse.

dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, Kereszty Gábor közgazdász, dr. Bodolai László ügyvéd – ők hárman alkotják a Magyar Fejlődésért Alapítvány igazgatóságát. Dr. Nagy Ajtony Csaba Simicska Lajos rokona, egészen pontosan az unokaöccse. A nagyvállalkozó ezzel közvetlen befolyást szerezhet az Index működésében.

Simicska Lajos egyik cége, a Pro-Ráta Holding Zrt-nek ugyanis 2014 óta opciós joga volt, tehát megvásárolhatta a hírportált. A Magyar Nemzetben és Hír TV-ben is érdekeltséggel bíró cég száz százalékos tulajdonrészt szerzett az Index Zrt.-ben, ezután pedig egy alapítványra ruházta a jogokat.

A magyar médiapiac egyik leghosszabb ideje lebegtetett legendáinak egyike, hogy Simicska Lajosnak meg akarja szerezni Indexet. – erről ír a 444. A cikk szerint ezzel a lépéssel Simicska Lajos régi bizalmi embere került befolyásos pozícióba a hírportálnál. Nagy Ajtony Csaba ugyanis az utóbbi másfél évtizedben a legfontosabb Simicska-cégekben töltött be fontos szerepet.

A Pesti Srácok arról ír: a nagyvállalkozó bekebelezte az Indexet, és ahogy fogalmaznak az a helyzet is előállhat, hogy a balliberális Index Jobbik szócsövévé válik.

Az Index ma délutáni közleményéből kiderül: a Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában (tehát egy évvel a G-nap előtt!) kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra” ruházta át.

A közlemény arra is kitér, hogy a tulajdonosváltással egyidőben az Index.hu Zrt. jelenlegi igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről, és az új 100 százalékos tulajdonos, a Magyar Fejlődésért Alapítvány új igazgatósági tagokat nevezett ki határozatlan időtartamra.

MTI / Pestisrácok.hu / M1/Híradó

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Karácsony lemond országgyűlési mandátumáról, Kocsis-Cake Olivio jön helyette

Az önkormányzati választásokra és zuglói polgármesteri munkájára szeretne koncentrálni Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, ezért …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    ENNYI MOCSOK EMBERT! Mit akar azzal a sok pénzzel —főleg befolyással!— ez a torzszülött? Ő lesz a SOROS II. ? Hány ilyenre bukkanhatunk még Magyarországon? Most írtam le az előbb:Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan !–írta Tamási Áron nem is olyan régen.A harácsolás pedig hitványság !—Esetleg az Országházat is szeretné megvenni ?????

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.