2018 április 21., szombat
Forrás: nimrod-mohacs_hu

Sok eseménnyel készülnek Szent László király születésnapjára az idei emlékévben

Share

A Szent László-emlékév programsorozata a csúcspontjához közeledik, június 27-e király születésnapja, amire különösen sok eseménnyel készülnek Kárpát-medence szerte – mondta Gaál Gergely, a Szent László-emlékév tanácsadó testületének elnöke az M1 aktuális csatornán szombaton.

Felidézte: Szent László trónra lépésének 940., és szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából nyilvánították 2017-et Szent László-emlékévvé.

A testület elnöke felhívta a figyelmet a többi között arra, hogy a Győri Püspökség kétnapos konferenciával, zarándoklattal, illetve körmenettel készül. Nagyváradon június 19-25 között tartják a Szent László-napokat, ennek keretében lesz az egész Kárpát-medencére meghirdetett tanulmányi verseny döntője.

Gaál Gergely úgy fogalmazott, nagyon fontosnak tartották, hogy a fiatalokhoz is eljusson a Szent László-emlékév üzenete, hogy a nagy király életének példája a fiatalokat is megérintse.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Leállítja atomprogramját Észak-Korea

Április 21-től Észak-Korea leállítja az atom- és az interkontinentális rakétákkal végzett kísérleteket: ezzel egy időben, …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Így nő össze, ami összetartozik. Köszönet Istennek. Amen. Isten áldja a becsületes magyart és szeretett testvéreinket, a székelyeket, valamint édes-szülőhazánk Nagymagyarországot és népeit mindörökké.Amen. Áldassék Isten és ajándéka Jézus.Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.