2017 augusztus 20., vasárnap
Forrás: nimrod-mohacs_hu

Sok eseménnyel készülnek Szent László király születésnapjára az idei emlékévben

Share

A Szent László-emlékév programsorozata a csúcspontjához közeledik, június 27-e király születésnapja, amire különösen sok eseménnyel készülnek Kárpát-medence szerte – mondta Gaál Gergely, a Szent László-emlékév tanácsadó testületének elnöke az M1 aktuális csatornán szombaton.

Felidézte: Szent László trónra lépésének 940., és szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából nyilvánították 2017-et Szent László-emlékévvé.

A testület elnöke felhívta a figyelmet a többi között arra, hogy a Győri Püspökség kétnapos konferenciával, zarándoklattal, illetve körmenettel készül. Nagyváradon június 19-25 között tartják a Szent László-napokat, ennek keretében lesz az egész Kárpát-medencére meghirdetett tanulmányi verseny döntője.

Gaál Gergely úgy fogalmazott, nagyon fontosnak tartották, hogy a fiatalokhoz is eljusson a Szent László-emlékév üzenete, hogy a nagy király életének példája a fiatalokat is megérintse.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Oroszországban is késeléses támadás volt

Nyolc járókelőt megkéselt szombaton egy ismeretlen férfi az oroszországi Szurgut városában – jelentették orosz hírügynökségek. …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Így nő össze, ami összetartozik. Köszönet Istennek. Amen. Isten áldja a becsületes magyart és szeretett testvéreinket, a székelyeket, valamint édes-szülőhazánk Nagymagyarországot és népeit mindörökké.Amen. Áldassék Isten és ajándéka Jézus.Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.