2018 július 21., szombat
A spanyol rendőrség által 2017. augusztus 18-án közreadott képeken az előző nap Barcelonában és Cambrislban elkövetett gázolásos terrortámadások négy gyanúsítottja: Moussa Oukabir (fent, b), Said Aallaa (fent, j), Mohamed Hychami (lent b) és Younes Abauyaaqoub (lent j). A két merényletben tizennégy ember életét vesztette, több mint 130 pedig megsebesült, többek állapota válságos. (MTI/EPA/Spanyol rendőrség)

Sokkal brutálisabb támadásra készülhettek a barcelonai terroristák

Share

A spanyol rendőrség szerint sokkal rosszabb vége is lehetett volna a barcelonai terrortámadásnak. Arra utaló jeleket találtak, hogy eredetileg gázt is bevetettek volna a merénylők.

A helyi rendőrség úgy véli, hogy csupán azért nem robbantottak gáz Barcelonában a támadók, mert szerdán véletlenül a terroristák bázisáról nem tudták azt elhozni, mivel előzőleg felrobbant.

Egy Barcelonától 124 mérföldre található alcanari ház robbant fel szerdán, a rendőrség a törmelékek között számos gáztartályt talált. A robbanásban egyébként egy ember meghalt. Úgy vélik, ezeket a gáztartályok eredetileg a barcelonai támadásban játszottak volna szerepet.

forrás: skynews.com / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Tunézia után Líbia sem kér a gyűjtőtáborokból

“Nálunk ilyen nem lesz. Abszolúte ellenezzük, hogy Európa teljesen hivatalosan nálunk akarja elszállásolni azokat az …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Amikor elolvastam a hírt , mérhetetlenül felháborodtam . De amikor láttam a két évvel ezelőtt készített videót , még inkább ! Ahol a barcelónai polgármester a túristák elleni tevékenykedést hangsúlyozta, miközben a migránsokért tüntetett !A tragédia után pedig mimelte a szomorúságot , még könnyeket is kicsalt a szeméből . Mi ez , ha nem képmutatás ? Igaza van annak , aki azt írta , hogy elege van a részvétnyilvánításból ! A bűntényeket kell felszámolni , mivel az értelmetlenül meghalt tagjaikat egy életen át siratják a rokonaik .! Különösen azok részéről visszatetsző , hogy részvétet nyilvánítanak , akiknek közük van a migránsok beszállításához !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.