2018 július 17., kedd
A művész és alkotásai

Solymári arcok, solymári gyökerek II. – Barcsik Géza grafikusművész kiállítása

Share

Barcsik Géza művészetét, azt hiszem, nem kell bemutatnunk az olvasóknak: különleges hangulatú képei egyszerre őrzik keleti gyökereinket, táplálkoznak népi hagyományainkból és egyszerre modernek, a szó legnemesebb értelmében. Ha a képeit nézzük, részesei leszünk a művész világának, s együtt álmodunk vele.

Barcsik Géza művészete azonban még ennél is gazdagabb: képes szolgálni is. Mert van művész, aki teremti a pillanatot, de van, aki megörökíti, megkeresve legmélyebb lényegét. Barcsik képes mindkét dimenzióban alkotni, képei hol úrnői a valóságnak, hol szolgálói (de nem azok, melyek uszályát hordozzák, hanem azok, akik fáklyát visznek előtte).

Solymári kiállítása ez utóbbi térbe tartozik: megfestette solymár polgárait. Az egyszerű falusiak arcait, akiknek szemében, mint cseppben a tenger tükröződik a történelem. Tartalmuk szerint ikonok, de nem szenteké, hanem az embereké. A képek egyszerre fotó realisztikusak, de egyszerre lélekrajzok is.

A művész és alkotásai

A képekből egy válogatás tekinthető meg a hétvégén megnyílt kiállításon, a leghitelesebb környezetben, a nemrég megnyílt Svábházban. Érdemes elvándorolni Solymárra, s pár percre feloldódni ennek a Buda környéki falunak a lelkében.

Helyszín: Bauernhaus – Svábház, Dózsa György utca 6.

Honlap: http://bauernhaussolymar.blogspot.hu/

A kiállítás 2017. szeptember 30-ig tekinthető meg!

A kiállítás helyszíne

 

További képek a Solymári búcsúról ide kattintva érhetők el

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Ezért nem kíváncsiak az ellenzékre a szavazók

Miskolcon, Sopronban és Veszprémben is a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték az időközi önkormányzati választást vasárnap – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.