2017 szeptember 23., szombat
Fotó: getty images hungary

Soros-Juncker megbeszélés a CEU jövőjéről

Share

Jean-Claude Juncker Brüsszelben megbeszélést folytat Soros Györggyel a magyarországi felsőoktatási intézményeket érintő új magyar szabályozásról jövő csütörtökön – jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője Brüsszelben, sajtótájékoztató keretében pénteken.

A szóvivő elmondta, az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének szerdai napján, a magyarországi helyzettel foglalkozó vitáján az uniós bizottságot Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke képviseli.

Andreeva újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az uniós bizottság várhatóan május elején fog állás foglalni a magyar nemzeti konzultációs kérőívvel kapcsolatban.

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője szerdán azt közölte, Frans Timmermans alelnök két uniós biztos társaságában ugyancsak találkozni fog Soros Györggyel a jövő héten és megbeszélést folytat a magyar származású pénzügyi befektető által alapított Közép-európai Egyetemet érintő magyar szabályozásról.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik – hangoztatta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti …

2 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  Érdekes lehet , amikor Junker és Soros tárgyalja meg , hogy mi jó a magyar népnek !Azaz, a Magyar Kormány és Parlament állásfoglalását egy multimilliárdos , gazember fogja felülbírálni !!! EZ AZTÁN az EURÓPA–i DEMOKRÁCIA!!! Érdeklődéssel várom!!!!

 2. Géczi Gábor

  Remélem, hogy SCHWARTZ / SÖRÖS / SOROS György, olvashatta a ifjúkorában az EGRI CSILLAGOK című talán már akkor is “köteleő olvasmányt”, ha pedig már megfeledkezett róla, olvassa újra, vagy nézze meg az ebből a regényből forgatott nagyszabású filmet…:

  https://www.youtube.com/watch?v=ycDe_swl1T0

  https://www.youtube.com/watch?v=qQ7Q7hh9vUc

  JUNCKER úrral folytatandó tárgyalások során, megértethetné vele, honnan ered a magyarok / kárpát – medenceiek / a Visegrádi Négyek jelenkori ” óvatossága” a moszlim hittel kapcsolatban, az EGRI CSILLAGOK című film is sokat segíthetne a mi álláspontunk megértetésében…!”!

  Az EGRI CSILLAGOK című Gárdonyi Géza regényét, lefordították, többek között német nyelvre is :

  STERNE von EGER címmel…: https://de.wikipedia.org/wiki/Egri_csillagok

  Az EGRI CSILLAGOK elolvasása illetve a film megnézése után, talán mindketten “elgonkolkozhatnának”, a jeleleg kiviselt álláspontjuk megváltozatásáról…?”?

  Nem tudom, hogy a brüsszeli magyar képviselet, vette-e a bátorságot, és rendezett-e már könyv vagy film bemutatót, és az azt követő kötetlen beszélgetést, a mai magyar álláspont alátámasztására…?”?

  Ha nem, akkor sürgősen kellene egy ilyen programot szervezniük, mert még “kulináris / boros” élvezetekkel is ki lehetne egészíteni…:

  http://www.egricsillagok.hu/

  HAJRÁ MAGYARORSZÁG !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.