2018 május 22., kedd
Fotó: getty images hungary

Soros-Juncker megbeszélés a CEU jövőjéről

Share

Jean-Claude Juncker Brüsszelben megbeszélést folytat Soros Györggyel a magyarországi felsőoktatási intézményeket érintő új magyar szabályozásról jövő csütörtökön – jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője Brüsszelben, sajtótájékoztató keretében pénteken.

A szóvivő elmondta, az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének szerdai napján, a magyarországi helyzettel foglalkozó vitáján az uniós bizottságot Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke képviseli.

Andreeva újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az uniós bizottság várhatóan május elején fog állás foglalni a magyar nemzeti konzultációs kérőívvel kapcsolatban.

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője szerdán azt közölte, Frans Timmermans alelnök két uniós biztos társaságában ugyancsak találkozni fog Soros Györggyel a jövő héten és megbeszélést folytat a magyar származású pénzügyi befektető által alapított Közép-európai Egyetemet érintő magyar szabályozásról.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Válság válság hátán

Az ellenzéki pártok a DK-t leszámítva tartalmi kérdések helyett újból a belső konfliktusokra koncentrálnak – …

2 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  Érdekes lehet , amikor Junker és Soros tárgyalja meg , hogy mi jó a magyar népnek !Azaz, a Magyar Kormány és Parlament állásfoglalását egy multimilliárdos , gazember fogja felülbírálni !!! EZ AZTÁN az EURÓPA–i DEMOKRÁCIA!!! Érdeklődéssel várom!!!!

 2. Géczi Gábor

  Remélem, hogy SCHWARTZ / SÖRÖS / SOROS György, olvashatta a ifjúkorában az EGRI CSILLAGOK című talán már akkor is “köteleő olvasmányt”, ha pedig már megfeledkezett róla, olvassa újra, vagy nézze meg az ebből a regényből forgatott nagyszabású filmet…:

  https://www.youtube.com/watch?v=ycDe_swl1T0

  https://www.youtube.com/watch?v=qQ7Q7hh9vUc

  JUNCKER úrral folytatandó tárgyalások során, megértethetné vele, honnan ered a magyarok / kárpát – medenceiek / a Visegrádi Négyek jelenkori ” óvatossága” a moszlim hittel kapcsolatban, az EGRI CSILLAGOK című film is sokat segíthetne a mi álláspontunk megértetésében…!”!

  Az EGRI CSILLAGOK című Gárdonyi Géza regényét, lefordították, többek között német nyelvre is :

  STERNE von EGER címmel…: https://de.wikipedia.org/wiki/Egri_csillagok

  Az EGRI CSILLAGOK elolvasása illetve a film megnézése után, talán mindketten “elgonkolkozhatnának”, a jeleleg kiviselt álláspontjuk megváltozatásáról…?”?

  Nem tudom, hogy a brüsszeli magyar képviselet, vette-e a bátorságot, és rendezett-e már könyv vagy film bemutatót, és az azt követő kötetlen beszélgetést, a mai magyar álláspont alátámasztására…?”?

  Ha nem, akkor sürgősen kellene egy ilyen programot szervezniük, mert még “kulináris / boros” élvezetekkel is ki lehetne egészíteni…:

  http://www.egricsillagok.hu/

  HAJRÁ MAGYARORSZÁG !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.