2018 augusztus 19., vasárnap
Kép: 888.hu

Sorossal provokál a Jobbik

Share

A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt, hogy így derítsék ki, valóban létezik-e a Soros-terv. A feljelentést a kormánypárti politikusok közelmúltbeli kijelentései alapján állították össze – közölte a párt szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: amennyiben a rendőrség mégsem rendeli el a nyomozást, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is papírja lesz arról, hogy amit tesznek, az egy “hatalmas agymosás, egy hatalmas hazugság”. A képviselő elmondta, hogy a Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak címzett feljelentést alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás miatt tették.

Az indoklásban hivatkoznak Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárra, idézik Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját, Halász Jánost, a Fidesz frakciószóvivőjét, Németh Szilárdot, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnökét, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárt, Budai Gyula fideszes képviselőt, Kovács Zoltán kormányszóvivőt, valamint Fodor Csabát, a Nézőpont intézet ügyvezetőjét.

Mirkóczki Ádám azt is elmondta, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén megkérdezte a titkosszolgálatok jelenlévő vezetőit, hogy létezik-e a Soros-terv. Kiemelte, hogy a kérdésre nem kapott választ tőlük. Úgy fogalmazott, hogy az olyan emberekre, mint Soros György, nagyon is oda kell figyelni, ugyanis aki ekkora befolyással rendelkezik, azt nem lehet elbagatellizálni. A Fidesz viszont azzal, hogy “ilyen szinten túltolja azt a bizonyos biciklit”, csak azt éri el, mint aki a közmondásban farkast kiáltott – tette hozzá.

Egy kérdésre válaszolva azt felelte, hogy Soros György valóban nyilatkozott olyanokat, amiket a kormány idéz tőle, de eközben ezekkel ellentétes nyilatkozatokat is tett. A nyilatkozatok alapján pedig “még nem beszélhetünk tervről” – mondta. A szóvivő visszakérdezett, hogy a kormány miért nem beszél például Merkel-tervről, amikor Angela Merkel német kancellár vagy Jean-Claude Juncker, az az Európai Bizottság elnöke sokkal “meredekebb” igényeket, illetve cselekvési pontokat fogalmaztak meg. Ezzel együtt ezek is csak nyilatkozatok és nem tervek – emelte ki Mirkóczki Ádám.

Komolytalannak minősítette az Origo információját, amelyik szerint a szocialista Botka Lászlóhoz hasonló Vona Gábor, a Jobbik elnöke is visszaléphet a miniszterelnök-jelöltségről.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós és Gulyás Gergely

Ünnepi beszédében Kásler Miklós kiemelte: augusztus 20-a a magyar nemzet, a magyar állam legfontosabb ünnepe, …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Mirkóczki Ádám! Mi a külömbség a Soros és a Merkel terv között. A Soros egy milliárdos, Merkel csak egy német “főnök”. Tudod, hogy ez mekkora külömbség? Mint ami az Eifel torony és egy magyar kis falú templomának tornya között van. Belátod, hogy ez igen tetemes nagyság. Tehát ne hasonlítsd össze Sorost és a bandája tagjaít, mert eltévedsz a nagyság összehasonlítása esetén!

  2. Dékány Ilona

    A Jobbikosok már nem tudják kínjukban , hogy mit találjanak ki ! A sorostervet nem sorosék találták ki , hanem 130 évvel ezelőtt az akkori cionisták . De Soros évtizedek óta arra törekszik , hogy azt a tervet ő valósítsa meg . Az ő nevéhez fűződjön ez a borzalmas tragédia , amely a világon várhatóan bekövetkezik . A célpontja Európa ! DE: A világhatalomra törekvés a végcéljuk . Nem egyedül dolgozik , ezrek –tízezrek segítik őt. Az a rettenetes , hogy pénzért képesek a segítségére lenni még a fehérbőrűek is . A sátánisták !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.