2019 január 21., hétfő
Stephen K. Bannon / MTI Fotó: Soós Lajos

Stephen K. Bannon: Orbán Viktor jelenleg kimagasló alak Európában

Share

A magyar miniszterelnök és az új olasz belügyminiszter újraértelmezi a demokráciát Európában – véli Donald Trump elnök korábbi kampányfőnöke, Stephen K. Bannon, aki a múlt hónap végén személyesen is találkozott a magyar miniszterelnökkel Budapesten. Bannon a The Spectator nevű brit lap internetes oldalán azt írta: Orbán Viktor jelenleg kimagasló alak Európában, aki hatékonyan elűzte Soros Györgyöt és a Nyílt Társadalom Alapítványát Budapestről.

Orbán és Salvini újraértelmezi a demokráciát Európában címmel közölte Stephen K. Bannon írását a The Spectator internetes kiadása. Trump elnök korábbi kampányfőnöke, aki a múlt hónapban a magyar fővárosban tett látogatást, azt írta, Budapesten találkoztam Orbán Viktorral, aki többször elutasította az Európai Unió liberális demokrácia fogalmát, vagy ahogyan egyesek elkezdték felismerni a demokráciát, „a népképviseletet demos, azaz a nép nélkül”.

A kormányfőről szólva hangsúlyozta, ő jelenleg kimagasló alak Európában, a magyar miniszterelnök hatékonyan űzte el Soros Györgyöt és a Nyílt Társadalom Alapítványát Budapestről. A tanácsadó a cikkben kitért az áprilisi választásokra is, kiemelve, hogy Orbán nemrég hatalmas választási győzelmet ért el, azzal kampányolva, amit ő a keresztény demokráciának nevez.

Stephen K. Bannon május végén tartott előadást Budapesten, ekkor fogadta Orbán Viktor a Parlamentben.

„Az Amerikai Egyesült Államok örülne, ha olyan fal állna a déli határán, mint ami Magyarországot védi” – mondta akkor az M1-nek adott exkluzív interjúban Stephen K. Bannon. Donald Trump amerikai elnök egykori vezető kampánystratégája úgy fogalmazott, az USA déli határvédelme egy vicc.

A szakember arról is beszélt, egyértelművé vált, hogy Európában is megunták az emberek, hogy diktátumokat kapnak Brüsszelből. A kampánystratéga azt mondta, Magyarországot és miniszterelnökét azért érik folyamatos támadások, mert Orbán Viktor világpolitikai szereplővé lépett elő.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A puszták éneke – Vízkereszt

Gyermekként még azt gondoltam, hogy e a napon egymást keresztezi két vízsugár: nem fogta fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.