2020 február 21., péntek
Forrás: hir.ma

Svájc megtagadta az állampolgárságot az integrálódni képtelen muszlimoktól

Share

Az Észak-Afrikából származó házaspár az interjú során nem volt hajlandó kezet fogni az ellenkező nemű emberekkel. A hatóságok szerint ezzel a migránsok bebizonyították, hogy nem tisztelik a nemi egyenjogúságot és nem volt sikeres az integrációjuk. Sőt, korábban, amikor kikérdezték őket, csak nehézkesen tudtak válaszolni az ellenkező nemet érintő kérdésekre, ami szintén rámutatott arra, hogy nem tudtak integrálódni a svájci társadalomba. A döntés ellen 30 napjuk van fellebbezni. 

A hatóságok szerint annak, aki állampolgárságért folyamodik, tisztelnie kell a svájci jogszabályokat és be kell illeszkednie a társadalomba.

Az észak-afrikai pár Lausenne-ban szeretett volna állampolgárságot kapni. A város polgármestere elmondta, hogy habár a vallásszabadság biztosított, a vallási gyakorlatok nem esnek a törvények hatályán kívül.

Svédország és Franciaország azonban egészen másképp működik. Franciaországban egy algériai nőtől tagadták meg a korábban elnyert állampolgárságot, mivel az átadási ceremónián vallási okokból nem volt hajlandó kezet fogni a dokumentumot átnyújtó férfi hivatalnokkal. Svédországban azért kapott egy muszlim nő sérelemdíjat, mert egy állásinterjún elutasították, mivel nem volt hajlandó kezet fogni az ott dolgozókkal, helyette másképp köszöntötte őket.

888

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Ugye–ugye , hogy lehet igazságosan ítélkezni ? Bizonyára százezerszámra lehetne ílymódon kiutasítani Európából a migránsokat . Miért húzzák—halasztják a döntést ? Milliárdokat áldoznak rájuk , ahelyett , hogy a szülőföldjükön segítenék őket .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.