2018 március 24., szombat
Forrás: tagueule.ca

A svédek homokba dugják a fejüket, Németország meg olyan, mint egy no-go zóna

Share

Egyre több Svédországban élő magyar meséli el vagy írja meg, hogy milyen hatása van a bevándorlásnak a nagyvárosokban. Mindannyian megerősítik annak a nőnek a tapasztalatait, aki a napokban először mert erről beszélni az M1-en. Többen, a kint élő magyarok közül kérték, hogy maradjon titokban a nevük, mert – azt mondták – aki megszólal, azt rasszistának nevezik, és azonnal megpróbálják hitelteleníteni a véleményüket a sajtó egy részében. Közben már az angol és német nyelvű lapokban is megjelentek olyan vélemények, hogy megbukott Svédországban a bevándorlók integrációja.

„A metrón nem tudsz nappal utazni Stockholmban, ott, ahol éltem, mert szexuálisan molesztálják az embert, és sehol nem kapsz segítséget. A rendőrség nem jön ki” – nyilatkozta az M1-nek egy Stockholmban született magyar származású nő. Szerinte a legnagyobb baj, hogy a rendőrséget hiába hívják ki, nem segít. Egyrészt mert már nincs elég rendőr, másrészt vannak olyan városrészek, ahova már ők sem mernek kimenni. Azt mesélte: volt például olyan eset, amikor egy csapat fiatal bevándorlóhoz hívták a rendőröket, hiába.

Az interjú múlt hét pénteken került adásba, azóta több Svédországban élő magyar jelentkezett. Mindannyian azt mondták, hogy már nem érzik magukat biztonságban a rengeteg bevándorló miatt. A 40 éven át Svédországban élő nő szerint a másik nagy probléma, hogy a stockholmi kormány megpróbálja eltusolni ezeket az eseteket.

Egy Svédországban élő férfi a Híradóhoz eljuttatott levelében ugyanerről számolt be. Azt írta: már a metró sem számít biztonságosnak. Régebben például a metrókocsik vége a részegeknek volt fenntartva. Most már mindenki oda szeretne ülni, mert úgy a hátuk és a fejük is védve van. Mások a metróajtónak támaszkodva védik a testüket. Az iskolákban pedig sok gyereket kirabolnak. Legtöbbször a mobiljukat veszik el, mert abból könnyen szereznek pénzt. Az iskolákban ráadásul késelések is vannak, volt, aminek halálos áldozata is volt.

Közben a nyugat-európai sőt, már az amerikai sajtó is egyre többször foglalkozik a svédországi helyzettel. A New York Times például azt írta: a svéd városokban folyamatosan nő a bűnözés, mégsem tesznek ellene semmit. A cikk szerzője szerint a svédek homokba dugják a fejüket.

Az egyik angol lap összesítése szerint 2017-ben összesen 300 lövöldözéshez riasztották a rendőrséget, ezekben több mint negyvenen haltak meg, és legalább százan megsebesültek. Az elkövetőek háromnegyede bevándorló volt.

Kudarcba fullad Svédország integrációs álma – erről pedig az egyik legismertebb zürichi lap írt. A Neue Zürcher Zeitung cikke szerint a svéd nagyvárosokban annyira megromlott a közbiztonság, hogy a stockholmi vezetés most már kénytelen szembenézni a bevándorlás okozta problémákkal. Megjegyzik: a svéd demokraták például már azt forszírozzák, hogy a hadsereget kellene bevetni a rendőrök mellé.

Illusztráció / Forrás: youtube.com

Az M1-nek nyilatkozott egy német család is, amelyik a bevándorlók miatt szeretné elhagyni németországi otthonát. Állításuk szerint egész Németország olyan, mint egy no-go zóna. Azt tervezik, hogy Sopronban vesznek házat.

Mario Hätinger, egy Baden-Württemberg tartománybeli faluban lakik feleségével és két lányával. Azt mondta, a tömeges bevándorlás óta félelemben élnek. Szinte naponta értesülnek arról, hogy megkéseltek vagy megerőszakoltak egy német nőt.

„Ha megnézzük például, a német nők szeretnek futni, nálunk a futás az egyik legveszélyesebb sportággá vált. A fiatal lányok sincsenek biztonságban, megismerkednek és kapcsolatot létesítenek fiatal migráns fiúkkal, ők pedig megerőszakolják, megölik vagy leszúrják őket” – mondta az apa.

A férfi aggódik felesége és lányai biztonsága miatt. Azt mondja, a kormány Németországban nem védi meg őket, a bevándorlóknak kedveznek a bíróságokon és az önkormányzatoknál is, a rendőrség pedig nem tudja megóvni őket az esetleges támadásoktól. A férfi azt mondja: Németország olyan mint egy no-go zóna. Ezért azt fontolgatják, hogy elköltöznek. Többször beszéltek már róla, hogy hol laknának szívesen, és végül úgy döntöttek: Sopronban vesznek házat.

Véleménye szerint Magyarországon nem lennének ilyen nagy számban bevándorlók. „Magyarország keresztény ország, én is a keresztény értékeket képviselek, és úgy gondolom, ott biztonságban lennénk. A magyarok szerencsésnek mondhatják magukat, hogy Orbán Viktor megépíttette a kerítést, és megvédte az országot a migrációs hullámtól. Mi, németek is csak megköszönni tudjuk Magyarországnak, hogy még áll a kerítés, ha ugyanis nem lenne, akkor egyenesen letaroltak volna bennünket a bevándorlók” – fogalmazott Mario Hätinger.

A család jelenleg az előkészületeknél tart. Hamarosan Sopronba utaznak, hogy házat vásároljanak.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Több ember meghalt egy franciaországi iszlamista túszejtés során

Két embert megölt, és több mint tizet megsebesített egy marokkói származású iszlamista, aki péntek délelőtt …

2 hozzászólás

  1. HeroesNeverDie

    Korrekt!

  2. Dékány Ilona

    Bár az nem jelent megoldást , ha a svédek , németek elhagyják hazájukat , de mi szeretettel fogadjuk őket .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.