2018 június 22., péntek
Fotó: RMDSZ, Maros megyei szervezet

Székelyföldi összefogás a marosvásárhelyi katolikus iskoláért

Share

Igeliturgiát tartottak szombaton délelőtt a marosvásárhelyi belvárosi Keresztelő Szent János Plébániatemplomban a római katolikus iskoláért. A rendezvényen jelen voltak Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsának elnökei, közéleti személyiségek, valamint az iskola szülői közössége.

Igét hirdetett Oláh Dénes főesperes, aki elmondta mindenkinek a maga helyén kell cselekednie az iskola ügyének megoldásáért. Ez alkalomból Péter Ferenc, Borboly Csaba és Tamás Sándor megyeelnökök egy közös nyilatkozatot is megfogalmaztak:

„A Római Katolikus Teológiai Líceum fennmaradásáért folytatott küzdelem a gyermekeink jövőjéről szól. Amit kérünk, a katolikus iskola helyzetének tisztázása és a tanintézet működésének biztosítása, közösségünk jogos igénye. Nem valaki ellenében szeretnénk fellépni, hanem egy felekezeti iskola mellett foglalunk állást, és meggyőződésünk, hogy az iskola létrehozása körüli esetleges adminisztratív hibák jó szándékkal kijavíthatók. Nem hagyjuk magunkat sem megfélemlíteni, sem elbizonytalanítani, a végsőkig kitartunk a katolikus iskola mellett. Minden békés és törvényes eszközt megragadunk, hogy a tanintézet megmaradását biztosítsuk. Egy olyan küzdelem ez, amelyet csak együtt, az egyház, a politikum és a civilek összefogásával tudunk megnyerni.”

Marosvásárhelyi Rádió, rmdsz.ro / erdely.ma

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Az ukrán miniszter terrorizmust emleget és vizsgálatot indít a VB-győztes kárpátaljai focisták ellen

Az ukrán miniszter vizsgálatot indított szeparatista cselekedetek miatt a Kárpátalja játékosai ellen. Az ukrán szövetség …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Az égben lévő magyarok, szentek és mindenki más segítse a marosvásárhelyiek harcát! Kell, hogy sikerüljön.
    Hajrá magyarok kint Marosvásárheklyen, hazánkban és a világ minden pontján, ahol magyarok élnek és tenni akarnak ebben az ügyben Kérjük mindenki imával segítse ezt a harcot. HAJRÁ MAGYARSZÍVŰ MAGYAROK! Kell, hogy sikerüljön ez a harc. Nem szabad felhagyni vele, A harc mellett sok imát, imát, imát kérünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.