2021 április 16., péntek
Niclas Trouvé svéd nagykövet - Fotó: Magyar Hírlap

Szijjártó Péter bekérette a svéd nagykövetet

Share

A svéd külügyminiszter szerdán a Twitteren azt írta: Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter a demokraták és a baloldal ellen alakítanak szövetséget. A svéd migrációs miniszter egy uniós kérdésekkel foglalkozó szemináriumon bírálta Magyarország menekültpolitikáját. Szijjártó Péter az MTI-vel csütörtökön közölte: „a bevándorláspárti svéd kormány újabb támadást indított Magyarország ellen.”

Margot Wallström svéd külügyminiszter szerdán a Twitteren azt írta: Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter a demokraták és a baloldal ellen alakítanak szövetséget. Heléne Fritzon svéd migrációs miniszter egy dél-svédországi, uniós kérdésekkel foglalkozó szemináriumon bírálta Magyarország menekültpolitikáját. Elmondása szerint egy miniszteri találkozón emlékeztette Magyarország külügyminiszterét 1956-ra, amikor Svédország lelkesen fogadott be magyar menekülteket. Szerinte elvárás lenne, hogy Magyarország ugyanilyen módon vállaljon felelősséget az EU közös menekültpolitikájában.

Szijjártó Péter az MTI-vel csütörtökön közölte: „a bevándorláspárti svéd kormány újabb támadást indított Magyarország ellen”. Margot Wallström azt állította, hogy Orbán Viktor és Matteo Salvini a demokraták, vagyis a demokrácia ellen harcolnak, ami „hazugság, Orbán Viktor és Matteo Salvini egyértelműen fogalmaztak, az illegális bevándorlás ellen harcolnak” – mutatott rá. Hozzátette: Orbán Viktor és Matteo Salvini az európai emberek akaratát képviseli, hiszen ők nem akarnak bevándorlást.

A külügyminiszter felidézte: a svéd migrációs miniszter egyenlőségjelet tett az 1956-os magyar menekültek és az illegális bevándorlók közé. „Aki ilyet tesz, az történelemhamisítást követ el” – mondta Szijjártó. Kifejtette: 1956-ban a magyar menekültek a szomszédos országban a nemzeti és nemzetközi jogszabályokat tiszteletben tartva megvárták, amíg egy ország befogadja őket.

Az illegális bevándorlók ezzel szemben „biztonságos országok során vágtatnak keresztül, megszegik a törvényeket, és veszélyt jelentenek a biztonságunkra”. A külügyminiszter hangsúlyozta: emellett Svédország beavatkozott a Brüsszel és Magyarország közötti perbe, amelyben Brüsszel és a svéd kormány azért támadja Magyarországot, mert átláthatóságot vár el a külföldről finanszírozott bevándorláspárti szervezetektől.

Niclas Trouvé, Svédország budapesti nagykövete azt nyilatkozta a közelmúltban, hogy „várja Magyarország elítélését, vagyis egyértelműen a Soros-szervezetek oldalára állt” – közölte a tárcavezető, hozzátéve: a nagykövetet emiatt csütörtökön bekérették a külügyminisztériumba.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

2 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  Este van. Tehát már illene tudni , hogy miről tárgyalt a miniszterünk a svéd kövttel .
  Meglehetősen visszás a helyzet . Persze ha Svédország vezetői a sorosozók mellé álltak , nincs min csodálkozni .

 2. PÉTER DÉMONAI?!
  Az a baj Veled Péter M, hogy érintett vagy korrupció ügyileg és OVi kritika nélküli fényesre nyalásában…- ettől még kedvellek…- és messze a legjobb külügyérnek tartalak a 30 éves CIONISTA RABSZOLGASÁGUNKBAN és Diktatúránkban!
  A NAPrakészség és az érthetőség kedvéért L mondom:
  A rózsadombi diktátum óta nyílt titok, hogy sehonnai bitangok százezreit akarják a magyar NEMZETTESTBE oltani!
  Hála Neked ezt most részletezhetem…:O
  …a Patkányforradalom unokái által működtetett egyik legnagyobb ómigráns betelepítő cégnek (Intrum Justitia! – ami manapság már csak INTRUM néven szedi áldozatait!).
  Fontos megjegyezni, hogy Trianon második felvonása most zajlik a bankok és a Soros féle idegenszívű spekulánsok Jézus gyilkos fajtája által, akik már egyszer sikeresen felkoncolták Magyarországot!
  Ezért sürgős ezt az újabb kivégzési kísérletet immár hathatós tettekkel, azonnali hatállyal meg is akadályozni…
  Mindenki megtudhatta, hogy az ERSTE eladott 20 MILLIÁRD forintértékben bedőlt követeléseket az INTRUM JUSTITIA nevezetű hírhedt pénzmosó bandának!
  Az INTRUM vezetője Felfalusi Péter !!!
  Az Intrum kiíratja árverésre az ingatlant!!!
  …és Felfalusi Péter másik cége a Lakóingatlan-Forgalmazó Kft!!! az árverésen megveszi!!!
  Ja és a végrehajtó elfelejti kiértesíteni a tulajt az árverezésről!
  Ma már százával vannak, akiknek elárverezték az otthonát és mindenütt ez a tetű jelentkezik „vevőként”!
  Ezek a manőverek mintha választások után hatványozottan fordulnának elő!
  Létezik, hogy ÚJ USRAHELL megteremtésén munkálkodik a jelenlegi kormány (és Te is Péter! akarva és/vagy akaratlan!) is a Rózsadombi Diktátum ránk erőszakolt pontjai szerint… vagy ÉN LÁTOK RÉMEKET?!…- és nincs összefüggés az új honfoglaló telepesek százezres lélekszám ugrásával?!
  Mindennemű segítséged és közreműködésed azonban alig várom egy világraszóló, de ugyanakkor csak a magyar szíveket megdobogtató hétvégi nemzetközi sajtótájékoztató keretében!
  …és ezt még akkor is elvárom ha Döbrögi OVi a kelleténél jobban felszusszanna melletted!!!

  Baráti üdvözlettel: Pálos Trend

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.