2018 május 25., péntek
Tóth Norbert nemzetközi jogász - hirado.hu

Szinte teljesen esélytelen, hogy elkezdődjön az uniós eljárás

Share

Az előző napi szavazati arányok alapján nem kapna többséget az európai parlamentben az a kezdeményezés, hogy indítsák meg az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárást Magyarország ellen – hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában Tóth Norbert nemzetközi jogász.

Felhívta a figyelmet, hogy nem az eljárás elindítását szavazták meg, hanem annak csak az előkészítését, amihez elég volt az egyszerű többség is, a megindításhoz azonban kétharmadra van szükség, márpedig szerdán csak a képviselők 58 százaléka állt az indítvány mellé.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója hozzátette: az elmarasztaló döntéshez ennél is nagyobb arányú támogatásra van szükség, a végső fázisban pedig legalább egy, de inkább több uniós tagállam biztosan vétózna.

Arra is rámutatott, hogy valószínűleg azért soroltak fel a baloldali tervezetben egy egész listát a készítői által problémásnak vélt ügyekről, hogy ezzel tudják igazolni a rendszerszintűséget. Tehát, ha nincs sok ügy, akkor nem tudják semmit sem bizonyítani. Majd a szakbizottsági jelentés vizsgálja meg ezeket a kérdéseket, hogy mennyire állják meg a helyüket.

Tóth Norbert arra is emlékeztetett, hogy eddig sem volt titok, hogy nagy az ideológiai szakadék a magyar kormány és egyes brüsszeli képviselőcsoportok között.

A nemzetközi jogász véleménye szerint a határozat olyan dolgokat is felsorol, amelyek nehezen hozhatóak egy kalap alá

Felhívta a figyelmet, hogy a 7. cikkelynek van egy sokkal keményebb változata is, ami elvezet a szavazati jog felfüggesztéséhez, ezt viszont az Európai Parlament nem kezdeményezheti. A tegnapi nap során a „7. cikk lightot” szavazták meg – tette hozzá.

Az Európai Bizottság közben a menekültkvóták teljesítésére szólította fel Magyarországot, a vonatkozó határozat ugyanakkor már két éve érvényben van, bírósági eljárás is folyik. A szakértő szerint itt sokkal inkább az időzítés a fontos, ugyanis ezt megtehették volna 2015-ben is. Hozzátette: maga az egész kvótarendszer egy halva született ötlet, a 160 ezer áthelyezésből mindössze 18 ezer valósult meg idáig. A bizottság pedig továbbra is kitart mellette, Tóth Norbert szerint ebben benne lehet az is, hogy elkerüljék a presztízsveszteséget.

forrás: M1/Ma reggel / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bosznia-Hercegovina és Montenegró is kerítést építene

Szigorúbb intézkedéseket vezet be Bosznia-Hercegovina a migrációs nyomás növekedése miatt, és határkerítés építését is kilátásba …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Persze az is sok, ha belevesszük, hogy az összes balos, liberális magyar is köztük van. Ez a szomorú része a dolognak! Ettől függetlenűl még nagyon messze vagyunk attól, hogy az EU balos része, győzzön, hogy az elvtársak “eltemessék” Magyarországot. Ők nem tudják, hogy a Magyarok Nagyasszonya ellen nem tudnak semmit tenni. Ő ugyanis megvéd bennünket a Sátán ellen. Jó lesz, ha ezt végig gondolják. Hol lesznek ők már akkor, amikor mi még mindig az EU-val küzdünk sikeresen, s az EU kénytelen elfogadni a mi döntéseinket!
    HAJRÁ MAGYARORSZÁG! NE HAGYJA SENKI, HOGY LETAPOSSÁK. EZ NEM FOG SIKERÜLNI NEKIK!

  2. Dékány Ilona

    Az előttem nyilatkozónak igazat adok! Meglehetősen lassan , de egyre többen térnek végre észhez , mivel látják , hogy a migráció nem oldja meg a népesség fogyás problémáját. Azt is látják , hogy a sorosféle nyomás erőltetése milyen nagy veszélyt jelent Európa számára. Sajnos az újfajta liberális előretörés veszélyesebb ,mint a lepra , pedig az elég csúnya nyavalya. Főleg a fiatalokat fertőzik meg vele , mivel nekik még nincs tapasztalatuk. A mézes madzag taktikáját alkalmazva hülyítik azokat , akik nem kapnak nemzeti értékű nevelést. Ők elhiszik a sok kábítást , lehet őket utcára vinni ordibálni , mivel azt sem tudják , hogy miért lázadnak . Fő , hogy balhézzanak ! AMI BIZONYOS , hogy órabért is kapnak a csürhézésért !!!Mi a cél? Ásni az árkot , zülleszteni a nemzetet , mert a buta ember vezethető ! NE ENGEDJÜK , HOGY GYŐZZENEK!!!MIELŐBB ORSZÁGOSAN MEG KELL TARTANI A BÉKEMENETET!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.