2018 július 17., kedd
Forrás: korkep.sk

Szlovák étterem 1542-ből? Történelemhamisítás szlovák módra

Share

Íme, a legidősebb szlovák étterem, majd alatta az 1542-es év. Hirdeti büszkén a Kassa főutcáján található, több mint félezer éves épület falán levő tábla – írja a korkep.sk.

Források szerint ez a mai Szlovákia területén található legöregebb épület, melyet a 14. században építhettek, és immár közel ötszáz éve fogadóként szolgál.

Az épület, eredeti nevén Lőcsei-ház a város legrégebbi napjainkban is fennálló polgári épülete, mely a legjobb állapotban fennmaradt gótikus stílusú ház, mely a legrégebbi, ma is működő vendégfogadó a mai Szlovákia területén.

Forrás: korkep.sk

A magyar Wipikedia pontosan leírja az épület történetét.

Forrás: korkep.sk

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Közösen tüntettek az erdélyi terrorper elítéltjeiért magyar pártok és civilek

Több százan gyűltek össze erdélyi magyar pártok és civil szervezetek hívására csütörtökön Kézdivásárhely főterén, hogy …

2 hozzászólás

 1. Sajnálom ezeket a szerencsétlen tótokat. Se nemzet, se pláne állam nem voltak soha. Nyelvük is csak a XIX. század második felétől lett intézményesítve, azt is a Pesten tanult Stúr Lajos nevű valaki rakta össze.
  Meg kellene már végre békélniük azzal a ténnyel, hogy a cseh banditáknak és nyugati gazdáiknak köszönhetően 1920-tól kaptak valamiféle félgyarmati államiságot, ami mára önálló állammá alakult. Köszönhető a cseheknek.
  Ahhoz,hogy végre lelkileg megnyugodhassanak, először is bocsánatot kéne kérniük kollektíve a magyarságtól.
  Hisz hazát adtunk nekik. Addig ugyanis sosem lesz béke bennük, mert pontosan tudják, ahogyan az oláhok és rácok is, hogy rablott földön, rablott jószágban tobzódnak.

  • Vladimir Bogdanovich Rezun

   Hát igen! Ahogyan Erdély sem volt mindig magyar, volt dák, volt római fenhatóság alatt majd Románia visszakapta!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.