2020 augusztus 4., kedd

Szoftverekre pályázhatnak a civil szervezetek

Share

Újabb szoftverekkel bővült a CivilTech program kínálata. Ennek köszönhetőn a piaci ár töredékéért juthatnak az arra jogosult civil szervezetek informatikai eszközökhöz – jelentette be a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány, és az SAP Hungary.

Az SAP csatlakozásával már üzleti intelligencia szoftvereket is lehet igényelni, melyekkel a szervezetek a munkájuk során keletkező nagy mennyiségű adatok feldolgozását, kezelését, jelentéstételi feladataikat tudják ellátni, valamint egy, a projektcsapatok munkáját, döntéshozatali folyamataikat megkönnyítő eszköz is elérhető.

A civil szervezetek a NIOK Alapítvány által működtetett, CivilTech program honlapján, a www.civiltech.hu oldalon keresztül igényelhetik a szoftvereket, ahol az adománykérés folyamata, a jogosultsági kritériumok szintén megtekinthetőek.

Az SAP anyavállalata 2005 óta vesz részt nemzetközi szoftveradományozásban, eddig 3300 non-profit szervezet vette igénybe a főként üzleti intelligencia megoldásokat a világ 19 országában.
“Közép-Európában az elsők között Magyarországon indult el az üzleti, kormányzati ügyfélkörrel rendelkező vállalat adományozási programja, mely jelenleg 8 szoftvert tartalmaz” – emelte ki Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
 
A NIOK Alapítvány, lépést tartva a kor kihívásaival, régóta szervez a civil szervezetek számára olyan programokat, melyeken keresztül a hazai alapítványok, egyesületek munkatársainak IT tudását fejlesztik. Ezen fejlesztések képzéseken, tréningeken, és eszközök adományozásán keresztül valósultak meg.

2008-ban indult el Magyarországon a CivilTech Szoftver- és Hardveradományozói program a NIOK Alapítvány koordinálásával, és az eltelt több mint három évben közel 400 szervezet jutott adományokhoz 630 millió forint piaci értékben. A programhoz folyamatosan csatlakoznak az újabb, a jogosultsági kritériumnak megfelelő civil szervezetek, így évről évre nő a támogatott szervezetek száma.

Ónodi István, a CivilTech programvezetője elmondta, nagy siker, hogy egy újabb, igen neves donor csatlakozott a programba, hiszen a civil szervezeteknek óriási segítség, hogy jogtiszta, és professzionális eszközökhöz jutnak. Ezzel munkájuk is professzionalizálódik, úgy, hogy közben ezen szervezetek az adományoknak köszönhetően jelentős költségeket spórolnak meg.
(BrandTrend)

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.