2019 január 20., vasárnap
Nagy István agrárminiszter-jelölt (k) a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén az Országgyűlés Irodaházában 2018. május 14-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Szövetségbe hívja az új agrárminiszter az ország gazdáit

Share

Az összefogás és a közös munka a siker kulcsa az új kormány agrárminisztere szerint. Nagy István a Magyar Időknek elmondta, jelentős intézkedések várhatók a munkaerőhiány csökkentése, az öntözésfejlesztés, a közös osztatlan földtulajdon felszámolása, a piaci folyamatokból adódó gazdálkodói kockázatok mérséklése terén, és azon lesz, hogy a falu ne a múltat, hanem a biztos megélhetést nyújtó jövőt jelentse az új generáció számára.

A lap pénteki számában megjelent interjúban a változások között említette, hogy a tárca visszakapta a vidékfejlesztés feladatkörét, így mindaz, ami a vidéki életet meghatározza, az agrártárcánál összpontosulhat. Hozzátette, zöld minisztériumot szeretne kialakítani.

Nagy István jelentős előrelépést szeretne elérni a pályázatok elbírálása és a kifizetések terén, lerövidítve a döntéshozatali folyamatokat.

Az európai uniós Közös Agrárpolitikával kapcsolatban elmondta, céljuk, hogy megőrizzék az erős, két pilléren alapuló támogatáspolitikát.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A puszták éneke – Vízkereszt

Gyermekként még azt gondoltam, hogy e a napon egymást keresztezi két vízsugár: nem fogta fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.