2018 július 17., kedd
Fotó: PolgárPortál/Polgári Szilvia

Tanévkezdő szentmise a Bazilikánál

Share

A PolgárPortál helyszíni fotóriportja

Több ezer katolikus középiskolás részvételével tartottak tanévkezdő szentmisét pénteken Budapesten, a Szent István-bazilika előtt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága szervezésében.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek homíliájában hangsúlyozta: ha keresztény közösségünk mindig Jézushoz ragaszkodik, és példát mutat hitből és önzetlen szeretetből családban, iskolában és a nagyobb emberi közösségben is, akkor méltán várhatja, hogy az idők végén az egyház és az emberiség örömmel találkozzon Krisztussal, aki életünk középpontja és örök boldogságunk.

Soltész Miklós egyházi ügyekért is felelős államtitkár a szentmisét megelőző sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy míg 1990-ben csupán 3000-4000 fiatal járhatott felekezeti iskolába, addig ma 210 ezer diák tanul egyházi fenntartású oktatási intézményben.

MTI

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Polgári Szilvia

Polgári Szilvia író, publicista, szerkesztő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészkarán diplomázott történelemből és szerkesztésből, előtte pedig grafikát és tipográfiát tanult. 2009-ben publikálta kisregényét, Én, Marcus címmel; ezt követően számos történeti dolgozata jelent meg online. 2016-ban az Aetas Történettudományi Folyóirat közölte Hamvasztás Magyarországon című tanulmányát.
Share

Esetleg más?

Ezért nem kíváncsiak az ellenzékre a szavazók

Miskolcon, Sopronban és Veszprémben is a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték az időközi önkormányzati választást vasárnap – …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Igazi , felemelő érzés lehetett ilyen tanévnyitón lenni ! Kívánok minden diáknak sikeres , boldog tanévet !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.