2018 július 17., kedd
Fotó: Polgárportál

Tarlós: A FINA világbajnokság igazolja, Magyarország nem lett volna éretlen az olimpiára

Share

A Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Szellemi Honvédők rendezvénysorozatának évadnyitó estéjén Szabó Anett beszélgetett Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármesterével.

Tarlós István beszélt az ellenzéki sajtóról, amely permanensen kerüli a fővárost érintő, 2010 utáni változások, illetve az azt megelőző húsz év állapotainak összehasonlítását. Szerinte nem elhanyagolhatóak az elmúlt hét év produktumai, ezért sem véletlen, hogy Budapest az Élhető Városok nemzetközi listán egyre előkelőbb helyet foglal el. Természetesen ez nem csak a kormány és az önkormányzatok érdeme, hanem a magánszektoré is.

Elmondta, ha az állandó és zajos kritikával megnyilvánuló ellenzéki véleményekre túlzott hangsúlyt fektetne, akkor a főváros nem fogna hozzá semmihez sem, hiszen az eredményt végül úgyis haszontalannak, fölöslegesnek bélyegeznék, vagy azt mondanák, pénzlopás történt. Az előző városvezetésre jellemző szemlélet az volt, hogy „ha nem csinálunk semmit, abból nem lehet baj”. De a FINA világbajnokság igazolja, Magyarország nem lett volna éretlen az olimpiára, s ha megnyertük volna a bojkottált pályázatot, Budapest alkalmas lett volna a megrendezésére. A FINA egy nagy és közös siker volt, még akkor is, ha egyesek számára keserű szájízt hozott.

Fotó: Polgárportál

Tarlós a „forró ősszel” kapcsolatban úgy véli, hogy az ellenzéki kampányban nem megengedhető eszközök is helyet kaphatnak majd, provokációkra számít mind a miniszterelnök, mind saját személyét illetően, de a tárgyszerűség és sportszerűség mellőzésére is. A főpolgármester kiemelte, hogy az ellenzék beállítottsága alapvetően globalista, a hagyományos értékrendnek megfelelő családmodellt nem támogatja, nem gondolkodik nemzetben és nincs értelmezhető programja, amellett nincs egyetlen hiteles, karizmatikus vezetője sem, akiről feltételezhető volna, hogy képes egy országot kormányozni.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP nemzetállami érdekeket képvisel, a klasszikus családmodellt helyezi előtérbe, van programja, továbbá bizonyította, hogy szervezett, hatékony és nem utolsósorban rendelkezik egy karizmatikus vezetővel, aki képes egy országot kormányozni. Kritikákat természetesen lehet és kell is megfogalmazni bizonyos határok között, de az ellenzék sem vitathatja el a miniszterelnök képességeit.

A civilekkel kapcsolatban Tarlós úgy látja, hogy a Magyarországon működő, nagyjából 6000 civil szervezet nem képez homogén egységet, így nem is beszélhetünk róluk általánosságban, úgymint „a civilek”. Mindig akadnak köztük olyanok, akiket a sajtó egy része az igazság letéteményeseiként ábrázol – hátterüktől és motivációjuktól függetlenül –, csak azért, mert szemben állnak a hatalommal. Hangsúlyozta még azt is, hogy Soros Györgynek semmilyen körülmények között nem adott volna díszpolgári címet Budapesten, mert nem hihető az, hogy Soros magyar értékeket véd és magyar, vagy európai érdeket képvisel. Ezzel együtt nem javasolja a díj visszavonását, mert olyan indulatokat és dühöt válthat ki, amelyekre senkinek sincs szüksége, különösen, ami a bosszút illeti egy esetleges hatalomváltás következtében. Eddig mindössze egyetlen díszpolgári cím került visszavonásra a rendszerváltozás után, Kertész Ákosé, aki olyan kijelentéseket tett a Magyar Nemzetről, amelyeket még Soros György sem engedett meg magának eddig.

A BKK-üggyel kapcsolatban a főpolgármester elmondta, maga sem kívánt volna egy 18 éves fiatalt börtönbe küldeni, bár az „etikus hekker” kifejezés meglehetősen disszonánsan hangzik. Ezen túllépve azonban, a cselekmény különösebb kárt nem okozott, annál felháborítóbbnak ítélte az ellenzéki sajtó fals, hamis információit, szándékos félretájékoztatását.

„Határozottan tetten érhető volt részükről, hogy messzemenően idegenkedtek attól, hogy ami valójában történt, az széles körben ismertté váljon” – emelte ki Tarlós István.

Például nem tárgyalták, hogy a BKK egésze, azaz nem csak az online jegyvásárlás elleni túlterheléses támadásoknak – amelyek kétséget kizáróan bűncselekmények – semmi közük nem volt a fiúhoz; egy ilyen támadás rengeteg pénzbe kerül és komoly informatikai hátteret igényel. És nem az a célja, hogy rámutasson arra, egy adott rendszer sérülékeny-e, vagy sem, hanem a működését akarja ellehetetleníteni. Érdemes végiggondolni, mi történik majd, ha holnapután a mentők, vagy a tűzoltóság rendszerét veszik célba.

Fotó: Polgárportál

A 3-as metró felújításával kapcsolatban hangsúlyozta, biztosan előfordulnak majd fennakadások, kellemetlenségek, de ez nem indokolja, hogy együgyű szellemi berendezkedésű ellenzéki képviselők a lázas betegség határára sodródjanak. A ciklus végére nyilvánvalóan nem fejeződnek be a munkálatok, mert nem kötődnek ideológiához; egyszerűen műszakilag másképpen nem bonyolítható le a felújítás.

Az OLAF-jelentésről azt gondolja, hogy súlyos tényeket taglal, de egyelőre nem tudni, miből lesz majd bűncselekmény. 2010 előtt, az akkori vezetés olyan szerződéseket kötött, amelyek gyakorlatilag felbonthatatlanok, rosszak, kedvezőtlenek voltak; az Alstom-szerződésre ez különösen igaz. És az is tény, ahol a legsúlyosabb pénzekről van szó, azokat 2006 előtt kötötték.

Tarlós István a következő főpolgármesteri választásokról azt mondta, szíve szerint nem indulna, de ez még a jövő zenéje, és nagyban függ a jövő évi parlamenti választások kimenetelétől is. A Fidesszel 27 éve támogatják egymást a választásokon, de a jelenlegi kormánypárttal szembeni szimpátiáját családi hagyományai is indokolják.

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Polgári Szilvia

Polgári Szilvia író, publicista, szerkesztő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészkarán diplomázott történelemből és szerkesztésből, előtte pedig grafikát és tipográfiát tanult. 2009-ben publikálta kisregényét, Én, Marcus címmel; ezt követően számos történeti dolgozata jelent meg online. 2016-ban az Aetas Történettudományi Folyóirat közölte Hamvasztás Magyarországon című tanulmányát.
Share

Esetleg más?

Bepanaszolta LIBE-jelentést az Európai Ombudsman hivatalánál a CÖKA

Panaszbeadványt nyújtott be az Európai Ombudsman hivatalához a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az EP …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Magyarország nem lett volna éretlen az Olimpiára, de megjelent egy éretlen társaság a Momentum, akik csupa éretlen, lefizethető fiatalból áll, s ezek ellen nem volt értelme felvenni a harcot, erre most nincs idő. Ezért kellett visszalépnie a szervezőknek, mert ilyen pénzes ellenszéllel szemben nem lehet a küzdelmet lefolytatni. Erről van csak szó. A magyar nép, majd egy későbbi időpontban hajtja végre ezt a szép feladatot. Addigra ezek a kis senkik már az emlékezetből is kiesnek! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.