2018 május 25., péntek
Terror Háza

A Terror Háza kiakadt: nem bűncselekmény ’56 hőseit lefasisztázni

Share

A Terror Háza Múzeumot is fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (továbbiakban: a Közalapítvány) felháborítónak és morálisan vállalhatatlannak tartja a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség döntését, miszerint nem bűncselekmény az 1956-os forradalmat és szabadságharcot ellenforradalomnak és ’56 hőseit fasisztának nevezni.

Az Ügyészség Havas Szófia, az MSZP képviselőjének 2016 októberében tett botrányos kijelentése nyomán indult feljelentés alapján hozta meg döntését, mely kijelentés maga az ügyészségi állásponttal együtt mélyen megsértette a nemzeti közösség egészét.

1956 forradalma és szabadságharca a magyarság legnagyobb XX. századi szabadságért és függetlenségért vívott küzdelme, a szabadságharc véres eltiprása után meggyilkolt honfitársainkat pedig hazánk történelmének legnagyobb hősei között tartjuk számon – írta a Múzeum közleményében.

Tekintettel arra, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc az 1989. évi XXXVI. törvénnyel és magának a köztársaság kikiáltásának 1989. október 23-i aktusával az újra szabad és független Magyarország erkölcsi origójává vált, kötelességüknek érezték leszögezni: az Ügyészség döntésével a magyar állam demokratikus jogrendjével és annak szellemiségével szemben foglalt állást.

Kiemelték: ez az ügyészségi döntés ugyanakkor mélyen sérti az egyetemes emberi értékek mellett síkraszálló, azokért életüket áldozó szabadságharcosok emlékét és a ma is köztünk élő forradalmárok, hősök és az áldozatok leszármazottjainak érzéseit.

Felszólították a Legfőbb Ügyészt, hogy hivatali hatáskörében eljárva vizsgálja felül ezt a történelmi hitelességet sértő, tarthatatlan ügyészi álláspontot. Ahogy bűncselekmény ma tagadni a holokausztot vagy meggyalázni a GULAG-ra hurcolt milliók emlékét, ugyanúgy bűncselekménynek kell tekintenünk, ha 1956 forradalmát és szabadságharcát bárki – a kommunista diktatúra gyilkos logikája szerint – ellenforradalomnak nevezi. Mindez ugyanis semmiben nem különbözik a nácik és a nyilasok emberellenes történelemszemléletétől.

forrás: Terror Háza Múzeum

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Mezőhegyi Gyula: Másodpercemberek

Ady óta tudunk a percemberkék létezéséről. A kisebbség-többségi kormányváltó liberális média azonban mára elmondhatja magáról, …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Ebben a döntésben csak az csalódott, aki ezt a bíróságot bíróságnak tekinti! Ez viszont az én véleményem, s vállalom érte a következményeket. Amíg ez a szocialista eredetű bíróság működhet Magyarországon, addig nem is lesz más a döntés! Meddig? Majd, ha Magyarország nem lesz szálka az EU szemében. Ez pedig a mai EU-s döntés után teljesen ismeretlen távolságban van.

  2. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Ezek a gazember zsidó komcsi libsi söpredék ügyészek mocskolják, gyalázzák népünk hőseit, akik életükkel fizettek a haza és a magyar szabadságáért! Ne türd ezt magyar, legyenek végre büntethetök azok, akik nemzetünk hőseit, a hazát, a magyart és a nagyszerü sikerekkel a hazát és népét szolgáló Orbánt és kormányát mocskolják. Természetesen azok a ganyé zsido-komcsi libsi ügyészek, bírák akik ezt lehetővé teszik! Isten adja, hogy így legyen. Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.