2020 június 1., hétfő
Juncker és Timmermans / EPA/Patrick Seeger

Timmermans az Európai Bizottság első alelnöke ’56-hoz hasonlítotja a migránsválságot

Share

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke párhuzamot vont napjaink migrációs helyzete és az 1956-os magyar menekülthullám között az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén elmondott szerdai felszólalásában.

“Mi történt volna, ha 1956-ban a svéd, a dán, a holland, a belga és a luxemburgi kormányfő, valamint a német kancellár azt mondják, hogy a magyarok nem tartoznak ide kulturálisan, ezek az emberek elfogadhatatlan módon megváltoztatnák a kultúránkat?” – tette fel a kérdést Timmermans. “Büszke vagyok arra az európai örökségre, amelyben egy embertelen kommunista rezsim üldözöttjei menedéket találtak más európai országokban” – közölte az alelnök, Morvai Krisztina független képviselő kérdésére válaszolva. Hozzátette, a magyar közösségek hihetetlen mértékben hozzájárultak a helyi társadalmakhoz Európa-szerte. Timmermans hangsúlyozta, sokat javulna a helyzet, ha az uniós országok mindegyike eleget tenne a vállalásainak és szolidaritást mutatna a migrációs áramlás által leginkább érintett tagállamokkal.

“Nem hagyhatjuk magára Olaszországot, mindenkinek ki kell vennie a részét a megoldásból”  – szögezte le, hozzátéve, hogy “ha összetartunk, eredményeket érhetünk el”. Mint mondta, Olaszországban és Görögországban hihetetlen mértékű a szolidaritás a menekültekkel és a migránsokkal, de ennek is megvannak a korlátai. Az alelnök továbbá kiemelte: “nincs senki az Európai Bizottságban, aki bármivel is gyanúsítaná” a Földközi-tengeren migránsokat mentő civil szervezeteket (NGO), senki nem kérdőjelezi meg, hogy ezen szervezetek szándéka “jó és nemes”, Olaszországnak ugyanakkor ki kell dolgoznia egy magatartási kódexet a balesetek megelőzésére.

Felszólalásában Morvai azt kérdezte Timmermanstól, hogy az Európai Bizottság miként oldaná meg, hogy az uniós kvóták alapján a kelet- és közép-európai országokba telepített menedékkérők ott is maradjanak, és ne álljanak tovább azonnal a gazdagabb nyugati és északi tagállamokba.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

2 hozzászólás

 1. Dávid Szaniszla

  Ennek a Timmermannak fogalma sincs shhoz, hogy milyen volt az 1956-os magyar menekült hullám. A magyarok nehéz körülmények közé kerültek mint menekültek, s nagyon nehéz, szerény lehetőségük volt a szétosztásnál. A magyarok táborokban várhatták ki, hogy valamelyik ország befogadja őket, s ott az új helyen is alkalmazkodniuk kellett a befogadó ország törvényeihez. Hol vannak azok a lehetőségek a mostani nagyképü, beképzelt migránsokkal szemben? Nagyon szeretném, ha egyszer, s mindenkorra levennék a napi rendről a magyar menekülést a migránsok ideérkezésével kapcsolatban. Sértő dolog az akkori nagyszerű magyarokkal szemben a mostani összehasonlítás. Ezek a migránsok egy része még írni és olvasni sem tud, az akkori magyarok mögött egy tanult múlt állt. Az őket befogadó államok nyertek az akkori magyarokkal, a migránsokkal viszont senkinek nincs nyeresége. Jó lenne, ha ezt végleg az agyába vésné minden magyar ellenes liberál-bolsi!!!

 2. Sértő az összehasonlítás. Az 56’os menekültek ugyanabból a kulturábol származtak, mint ahova menekültek. magyarán: keresztények voltak. Tehát semmi képen nem jelentettek veszélyt a nyugat európai országok vallási, és kultur hagyományaira. a VISELKEDÉSÜK MERŐBEN KÜLÖNBÖZÖTT A MAI MIGRÁNSOKTÓL, NEM SZATÁk ÉS HUGYOZTÁK ÖSZZE A BÉCS PARKJAIT, MINT TETTÉK AZT MAGYARKANIZSÁN , AHOL A FÖLDET FÉL MÉTER VASTAGSÁGBAN KELLETT LECSERÉLNI. Nem tarolták le az osztrákok gyümölcsöseit, és nem hagytak maguk utén szemetet ahol átvonultak. Nem eröszakoltak meg senkit, és nem hajtottak végre törvénybe ütköző cselekedeteket.

  A mai menekületek többsége muzulmán, és nem tiszteli a helyi lakosság vallását és szokásait. A magyar menekültek miatt nem kellett fegyveres biztonsági őrőket rendőrőket, és katonákat a helyi lakosság védelmére beállítani.

  Sértő az összehasonlítás, és kik kérjük magunknak!

  Timmermans úr tájékozódjon jobban, és vegye etudomásul, hogy a nyugat jó járt magyar menekülttekkel mert képzett szakemberek, tudósok menekütek, többen Nobel dijat kaptak.!!!

  Kíváncsian várok a migránsok hasaonló eredményeit, akiknek 90% még gyári munkára sem alkalmas a német munkaügyi miniszter szerint, és szerinte 10 év múlva is eltartottak lesznek.

  Ezzel kapcsolatban: Olcsó e az olcsó cikkemet megtalálják a Kistárogató G portálon a nevemre kattintva tározóban.

  Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.