2019 február 21., csütörtök
Fotó: Facebook

Tisacra Összművészeti Minifesztivál Szegeden

Share

Az irodalom, a színház, az ipar- és képzőművészet, valamint a zene szerepel a Tisacra Összművészeti Minifesztivál programján, melynek második alkalommal ad otthon a szeged-alsóvárosi ferences kolostor.

Bene Zoltán, a szervező Areión Kulturális Egyesület elnöke a rendezvényt bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, a fesztivál központi gondolata a szakralitás, így helyszínül az alsóvárosi ferences templomot és kolostort választották. A ferencesi szellemiséghez illeszkedve valamennyi program – melyeknek a rendház belső udvara, a quadrum ad helyet – ingyenes – közölte az elnök.

Kaj Ádám, a fesztivál művészeti vezetője kifejtette, hogy a július 6-án kezdődő fesztivál három napja egy-egy hívószó – költészet, mitológia, rítus – köré csoportosul.

A program Nagy Zsolt ikonkiállításának megnyitójával kezdődik, majd Vörös István költő, író magyar irodalom órákról ismert versek átiratait összegyűjtő Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta című, Lackfi Jánossal közös könyvének bemutatójával folytatódik. Este a szegedi Huckleberry Guys koncertezik, ezt követően pedig Magyarország legfiatalabb teátruma, a 2017-ben alapított esztergomi Babits Mihály Kamaraszínház premierjét láthatja a közönség, a színház Balassi Bálint Szép Magyar Komédia című műve alapján készült előadásával szerepel a fesztiválon.

Július 7-én nyílik a Szegedi Szépmíves Céh kiállítása, ezután bemutatják a városhoz kötődő írók, költők előző évi műveiből válogató Szegedi Horizont 2018. antológiát. Bányai Noémi, Kaszab Tamás és Olasz Csaba tolmácsolásában musical- és operettslágerek csendülnek föl, késő este pedig az algyői Móra Ferenc Népszínház Örkény István Tóték című darabját mutatja be.

A fesztivál zárónapján irodalmi és kulturális lapok – a Pannon Tükör, A Vörös Postakocsi Műhely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szemle, a FÉLonline, a Tiszatáj, a Szeged várostörténeti és kulturális folyóirat – alkotóinak részvételével szerveznek műhelytalálkozót. Az Esztergomból érkező Sic Transit Folk Műhely népdalok rockfeldolgozásait játssza koncertjén, majd a szegedi Liget Társulat a három éve sikerrel játszott Godspell című musical új, rendezői változatával áll színpadra.

Bővebben: Facebook

MTI

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Álommunka talál gazdára Az írás forradalma rendezvénysorozaton, az Allee-ban

Kezdetben a plázákra az értelmetlen fogyasztás bálvány-templomaként gondoltunk. Mára az üzemeltetők, úgy látszik, rájöttek: ahhoz, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.