2021 október 16., szombat
Somogyi Győző festő- és grafikusművésszel, a Nemzet Művészével A DÖNTÉS című kiállításon. Háttérben Az "Árpád-ház szentjei" sorozat és a "Jézus adja a koronát" c. festmény. / Fotó: PolgárPortál

Tisztán látunk vagy bedőlünk az ellenkultúra pusztításának?

Share

Világunk elérkezett arra a pontra, ahol kérdésessé válik az európai kultúra, a keresztény gyökerek megmaradása. Olyan kort élünk, amelyben az ateizmus világnézetté válik és titkos társaságok a vallás leváltására és megsemmisítésére törekednek. Amikor a pénzgazdagság egyedüliségét hirdetik, amely által a nevén sem nevezhető globális pénzhatalom jut világuralomra. A szemünk előtt zajlanak a szabad nemzetek felszámolására irányuló törekvések, és pusztító hadak rohanják le az országot és Európát.

Ebben a korban az évszázadok óta teremteni képtelen ellenkultúra pusztítását – a közös értékek lerombolását, a közösség rendjének felszámolását – is kultúrának hamisítják.  Eközben a szépséget száműzik a művészetből egy soha meg nem valósuló modernizmus nevében. A liberálisnak nevezett értékrombolás kiszolgálói jelen vannak a társadalom minden területén és céljaik elérése érdekében bárminemű eszközt latba vetnek.

A globális pénzhatalom világuralma a küszöbön áll. Ezekben az időkben mindannyiunk kötelessége, hogy közösen álljunk ki az értékelvű világrend, a kétezer éves kereszténység, és a hagyományos értelemben vett európaiság mellett. A DÖNTÉS című kiállítás – a liberális körök nagy felháborodására – arra vállalkozik, hogy a művészet szépségén keresztül közvetített üzenettel nyissa fel a homályosan látó vagy még teljesen vak szemeket.

Évezredes nemzeti válaszokból építkezve késztet döntésre, sarkall megoldáskeresésre, s teszi le voksát kimondatlanul a jövőt építők mellett, az azt lerombolók ellenében. Egy értékalapú világrend művészi megfogalmazása által hívja fel a figyelmet a keresztény magyar nemzet ezer esztendős múltjának vezérelvére. Arra emlékeztet, hogy az egyetlen legitim hatalom a kétezer éves keresztény egyház. Hogy hazánkat maga Szent István ajánlotta fel Szűz Máriának, ezzel végérvényesen és elválaszthatatlanul összekapcsolva a magyar nemzet és a kereszténység fogalmát. Ezért az eszméért adták vérüket évszázadokon keresztül a magyar hősök, akiknek emléke nemzeti identitásunk elengedhetetlen alkotóeleme.

Ha tisztában vagyunk saját kulturális értékeinkkel, nem dőlünk be az ellenkultúra propagandájának, hanem szembehelyezkedve azzal, kiállunk hagyományainkért, értékeinkért és az egységes magyar nemzetért. Erre tanít bennünket A DÖNTÉS, amely 2017. május 20-ig megtekinthető a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Csók István Képtárában.

Amennyiben nincs lehetősége személyesen megtekinteni ezt a nemzetstratégiai jelentőségű tárlatot, ajánlom szíves figyelmébe “A döntés” című filmünket, amely megszólítva a kurátort, a művészeket, egyházi személyeket, katonákat, látogatókat próbál képet adni az üzenetről, amely messze túlmutat egy képzőművészeti kiállítás keretein.

Zana Diána

 

A filmet készítették: Zana Diána és Mészáros Péter

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Zana Diána

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem Kommunikáció és Médiatudomány szakon először Közéleti és Egyházi kommunikáció, majd Multimédia szakirányon. Intézményi sajtósként dolgozom, emellett a PolgárPortál szerkesztő-újságírójaként tevékenykedem.
Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

Egy hozzászólás van

  1. ATTILA ISTENKIRÁLYUNK VÁROSA!!!
    VIRTUÁLIS IGAZSÁG, HOGY A CIONISTA MTA ZSIDRÁKJAIT MIELŐBB KIFÜSTÖLHESSÜK!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.