2018 július 16., hétfő

Tizenegy tánccsoport mutatkozik be az Interetno népművészeti fesztiválon Szabadkán

Share

Négy szerbiai és hét külföldi tánccsoport lép fel augusztus 22. és 26. között az Interetno fesztiválon Szabadkán, az ötnapos rendezvény emellett Kiskunhalason, Szenttamáson, Magyarkanizsán és Zentán is bemutatkozik.

A fellépők Magyarországról, Szerbiából, Lettországból, Paraguayból, Chiléből, Hondurasból és Mexikóból érkeznek az észak-bácskai településre.

A népművészeti fesztiválon idén koncertet ad többek között a Szökős zenekar és a Ravnica tamburazenekar. Ismét megszervezik a vajdasági magyar gyermektáncegyüttesek bemutatóját, ennek keretében augusztus 25-én 13 gyermektáncegyüttes lép fel. Ugyanezen a napon Páva gála címmel bemutatót tartanak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorának résztvevői.

A szabadkai városháza előtti téren kialakított fesztiválfaluban, az Etnopolisban a szokásos kísérőrendezvények várják az érdeklődőket, lesz kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai és borászati bemutató és játszóház. A 16. alkalommal megrendezett fesztiválon a somogyi és a gombosi népművészet kerül a középpontba.

Az utóbbi 15 évben a fesztivál több mint 40 ország táncegyüttesét látta vendégül. A Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére évente több ezren látogatnak el Szerbiából és külföldről. Minden táncbemutató és koncert ingyenesen látogatható.

Bővebben: interetno.net/hu

MTI

 

The post Tizenegy tánccsoport mutatkozik be az Interetno népművészeti fesztiválon Szabadkán appeared first on Fesztikörkép.

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Bori Zsuzsanna

hh hkjk lkjl lk él é
Share

Esetleg más?

Kávés-tonikos és egyéb sörkülönlegességek a félegyházi sörfesztiválon

Száz magyar kézműves sörkülönlegességet vonultat fel a IV. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál, amelyet péntektől vasárnapig …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.