2018 március 19., hétfő
A kép illusztráció - Fotó: Rákóczi Szövetség

Több mint 5500 diák utazhat a nemzeti összetartozás napján külhoni társaihoz

Share

A június 4-i nemzeti összetartozás napján a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében 129 Kárpát-medencei középiskola több mint 5500 diákja utazhat legalább egy határ átlépésével egy másik magyar iskolához.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a programot pályázat keretében hirdette meg a Rákóczi Szövetség, s bármely Kárpát-medencei középiskola pályázhatott. A jelentkezés feltétele az volt, hogy június 4-én a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépve ellátogatnak egy másik ország magyar iskolájához, ahol közös programot bonyolítanak.

A 129 sikerrel pályázó iskola közül 75 magyarországi, 18 erdélyi és partiumi, 25 felvidéki, 6 délvidéki, 5 pedig kárpátaljai. Az utazók nemcsak Magyarországról és Magyarországra utaznak, hanem több esetben külhoni régiók iskolái keresik fel egymást.

A Rákóczi Szövetség Diaszpóra- és Szórvány Programja keretében 200 tengerentúli magyar diaszpórában és Kárpát-medencei mélyszórványban élő fiatal utazik a csíksomlyói búcsúra a zarándokvonattal – jelezték.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bugár Béla lehetne az új szlovák kormányfő egy cseh liberális napilap szerint

A szlovákiai kormányválságot eddig Bugár Béla, a Most-Híd elnöke kezelte a legjobban, ezért kiutat jelenthetne …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Istennek köszönvén összenő, ami összetartozik. Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.