2018 december 17., hétfő
Forrás: life.hu

Több mint 700 vajdasági vállalkozással áll kapcsolatban a Magyar Nemzeti Kereskedőház

Share

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) két vajdasági irodáján keresztül több mint 700 helyi vállalkozással áll kapcsolatban, és több sikeres ügylet megvalósulásában működött közre – közölte az MNKH szerdán.

A közleményben Oláh Zsanett vezérigazgató, aki a cég Kárpát-medencei Csillagtúrája keretében vajdasági vállalkozókat keresett fel, kifejtette, a kereskedőház 22 regionális képviseletből álló irodahálózata már mintegy 3000 magyar érdekeltségű céggel alakított ki napi szintű kapcsolatot. A további, nemzetközileg is versenyképes termék- és szolgáltatási portfólióval rendelkező magyar vállalkozások felkutatására indították el 2017-ben a Kárpát-medencei Csillagtúrát. A vezérigazgató fontosnak nevezte azt is, hogy a határon túli magyar vállalkozások számára új célpiacokat találjanak, akár a Kárpát-medencében, akár távolabbi területeken.

Oláh Zsanett a közlemény szerint kiemelte, hogy az MNKH regionális irodái közreműködésével számos együttműködés jött már létre az anyaországi és a vajdasági magyar vállalkozások között. Az újvidéki képviselet segítségével például tavaly decemberben egy vajdasági vállalkozás mintegy 96 tonna halat vásárolt egy magyar halgazdaságtól, 64 millió forint értékben. “Az újvidéki iroda példája is jól mutatja, hogy jelentős üzleti lehetőségeket rejtenek a határokon átívelő üzleti együttműködések” – fogalmazott a vezérigazgató, kiemelve, hogy a vajdasági fél Szerbia több pontján is értékesítette a kiváló minőségű magyar árut, így újabb lehetőségek nyílnak számára további exportsikerek elérésére.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Résztvevők vonulnak a Székelyek nagy menetelésén Kovászna megyében, Réty és Szentivánlaborfalva között 2013. október 27-én. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezésére két háromszéki falu, a Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon százezres összefüggő menetoszloppal tiltakoznak Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, és egyúttal Székelyföld területi autonómiáját is követelik. MTI Fotó: Beliczay László

Centenáriumi székely nagygyűlés készül

Centenáriumi székely nagygyűlésre hívja november 18-án 13 órára Sepsiszentgyörgy főterére a székelyeket és a velük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.