2019 szeptember 18., szerda
Forrás: tudathalo.com

Tolongás a németországi családegyesítésekért

Share

Mintegy 34 ezren kértek már időpontot a német külképviseleteken, hogy megindíthassák a családegyesítési eljárást a Németországban oltalmazott menedékjogi státusban lévőkre augusztustól vonatkozó új, szigorúbb szabályok alapján – mondta tegnap Christopher Burger német külügyi szóvivő. Az alanyi jog helyett csupán lehetőséget biztosító új szabályok augusztusi életbelépésével a külképviseleteken elkezdik az időpontok kiosztását és a meghallgatásokat.

Időrendi sorrendben haladnak: a legrégebbi igénylések feldolgozásával kezdve, és azt valószínűsítve, hogy minél régebbi egy ügy, annál sürgetőbb is. Egyelőre nem lehet felbecsülni, hogy mennyi időpont­igénylés folytatódhat családegyesítési vízumra vonatkozó kérelem benyújtásával, mert nem tudni, hogy aktuális-e még a családegyesítés mindazoknál, akik például 2016-ban fordultak valamely nagykövetséghez vagy konzulátushoz – közölte a szóvivő a távirati iroda jelentése szerint. A korábbi ügymeneti gyakorlatot 2016-ban függesztették fel.

Az új szabályozás alapján havonta legfeljebb ezer ember költözhet Németországba az oltalmazottak családegyesítése révén – ezt a keresztény uniópártok (CDU/CSU) és a szociáldemokraták idei koalíciós szerződése is rögzíti.

A német törvényhozás júniusban alkotta meg az új rendszert, amely szerint a családegyesítés már nem alanyi jog az oltalmazottak számára, de a szülőkből és kiskorú gyermekeikből álló, úgynevezett magcsaládhoz tartozó roko­naik kérhetnek huzamos németországi tartózkodásra feljogosító vízumot. A kérelmeknél figyelembe veszik egyebek mellett a társadalmi integrációban, a beilleszkedésben elért előrehaladást, így azt is, mennyire tud az illető németül.

Biztonsági szempontokat is figyelembe vesznek: nem kaphatnak engedélyt olyanok, akik súlyos bűncselekményt követtek el vagy akiket terrorcselekmény elkövetésére hajlamosként tartanak számon. Németországban nagyjából 250 ezer oltalmazott él; ilyen státust az a menedékkérő kaphat, aki nem felel meg a menekült jogállás feltételeinek, de nem lehet visszaküldeni a hazájába, mert ott halálbüntetés, üldöztetés, embertelen bánásmód fenyegetné.

Magyar Idők

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Úrnapja (Postcommunio – áldozás után)

Köszönöm, hogy áldozhattam, s mint méltatlanra nem sújtott le rám haragod.   Köszönöm a csendet, …

Egy hozzászólás van

  1. NANÁHOGY ! Hadd szaporodjanak a németek , ahogy Merkel akarta ! Remek megoldás !
    A német nők pedig köttessék el a petevezetéküket ! Remek megoldás , szingliélet dejóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! Merkel példáját kell követni ! Nincs gyerek , nincs gond és felelősség .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.