2019 augusztus 25., vasárnap
Illusztráció / Forrás: estiujsag.hu

Tömeges késelés Lübeckben

Share

Német sajtójelentések szerint hárman közepesen súlyos, öten pedig könnyebb sebeket kaptak egy helyi buszon történt késes támadásban a németországi Lübeckben. A támadás indítéka egyelőre nem ismert, de a helyi ügyészség szerint nem zárható ki a terrorizmus.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a Bildnek, hogy a támadás sebesült áldozatokat követelt volna a zsúfolt járművön. A helyi Lübecker Nachrichten című lapnak a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy halottja egészen biztosan nincs a támadásnak.

Szemtanúk beszámolóiból kiderül: egy konyhakéssel támadt a tettes. Elmondásuk szerint egyetlen elkövető volt, aki a földre dobta a hátizsákját, majd kést rántott, és a Travemündébe tartó busz utasaira támadt. A busz vezetője azonnal megállította a járművet, kinyitotta az ajtókat, és így az emberek le tudtak menekülni a buszról.

Maga a busz a támadás után  Lübeck Kücknitz nevű városrészében egy buszmegállónál állt meg, a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki, és lezárták a környéket. „Az utasok sikoltozva ugráltak le a buszról. Szörnyű volt. A tettesnél konyhakés volt” – mondta el egy helyi lakó a helyi újságnak. „Az egyik áldozat éppen át akarta adni a helyét egy idős hölgynek, amikor a támadó mellbe szúrta. Vérontás volt” – nyilatkozott az egyik utas.

Szemtanúk mondták azt is, hogy a földre dobott hátizsák füstölt. Egy másik szemtanú a lapnak azt is elmesélte, hogy éppen a közelben volt egy rendőrségi járőrautó, és a rendőrök észrevették, hogy mi történik, így gyorsan őrizetbe vették a támadót. Az LN úgy tudja: az elkövető egy harmincas évei közepén járó iráni férfi. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy mi lehetett az elkövető indítéka.

Még nem tudták megállapítani a támadó személyazonosságát

A lübecki főügyészség közlése szerint a távolsági buszon történt késes támadás elkövetése kapcsán egyelőre semmi sem zárható ki, így a terrorista indíték sem. Ulla Hingst, a lübecki főügyészség szóvivője pénteken délután közölte, hogy a támadó egy fiatal férfi, akinek személyazonosságát még nem sikerült megállapítani.

A szóvivő szerint a támadót a busz utasainak sikerült ártalmatlanítaniuk. Az elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínre tűzszerészek is kiérkeztek, hogy egy gyanús hátizsákot megvizsgáljanak a járművön. Legfrissebb értesülések szerint nyolcan sebesültek meg a támadásban, hárman közepesen súlyos, öten pedig könnyebb sebeket kaptak.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Úrnapja (Postcommunio – áldozás után)

Köszönöm, hogy áldozhattam, s mint méltatlanra nem sújtott le rám haragod.   Köszönöm a csendet, …

2 hozzászólás

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Éppen ez az oka, hogy Orbán nem engedi be az állitólagos menekülteket – nagyon okosan.Isten áldja Orbánt, szeretteit, a böcsületes magyart és szeretett székely magyar testvéreinket midenütt a világon, valamint édes szülőhazánk Nagymagyarországot és népeit mindörökké.Amen.

  2. Wir schaffen das ! 🙂
    És még mindig él a stasi ügynök. Az NSZK (BRD) élén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.