2018 június 22., péntek
2014. október 4-től 2015. január közepéig a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban mutatják be a Seuso-kincseket. / Forrás: cultura.hu
Fotó: A Szent István Király Múzeum blogja

További Seuso-kincs után kutatnak

Share

Régészeti feltárások indulhatnak azon a területen, ahol 1976-ban megtalálták a Seuso-kincseket – tudta meg a Magyar Nemzet. A szakemberek szerint ugyanis elképzelhető, hogy a lelőhelyen további értékes tárgyakat is találhatnak.

A Seuso-kincs tudományos kutatási programjának irányítására létrehozott Seuso Munkabizottság kiemelt céljának és feladatának tekinti a Seuso-kincs megtalálási helyének lehető legpontosabb behatárolását, és amennyiben lehetséges, azonosítását – írta Rétvári Bence a jobbikos Szávay István írásbeli kérdésére adott válaszában. A bizottság törekszik arra, hogy megvizsgáljon minden olyan adatot és elméletet, amely közelebb vihet a kincs lelőhelyének meghatározásához – tette hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Magyar Nemzet / 24.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Egy “nyugtalanító” kolozsvári előadás nyert a POSZT-on

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Ibsen Rosmersholm című darabjának színpadra állítása lett a legjobb előadás …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Mivel láthattam a csodaszép darabokat , kívánom, hogy járjon szerencsével a kutatócsoport ! Muzeális értéke nem tudom mennyi lehet , de a mienk! Azaz a régen élt ősök hagyatéka.ÉS: Nem robbanószerkezet !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.