2020 június 5., péntek
Forrás: thefederalistpapers.org

Trump a jobboldal elhallgattatásával vádolja a technikai óriásvállalatokat

Share

Donald Trump amerikai elnök a konzervatívok és republikánusok elhallgattatásával vádolt meg szerdán amerikai technológiai óriáscégeket, mint a Facebook, a Google-t tulajdonló Alphabet és a Twitter.

Az amerikai államfő a Fehér Házban újságíróknak azt mondta: szerinte nagyon komoly problémáról van szó, mert ezek a cégek valójában megpróbálják elhallgattatni az Egyesült Államok lakosságának nagyon nagy részét, akik viszont ezt nem akarják. „Ez nem helyes. Ez nem tisztességes. Lehet nem is legális, de majd meglátjuk. Csak tisztességet akarunk” – mondta Trump.

A 2016-os elnökválasztási folyamatba történt feltételezett, Oroszországnak tulajdonított beavatkozás nyomán a szóban forgó vállalatok, főként a Facebook, ígéretet tettek arra, hogy gátat szabnak az álhírek terjedésének az általuk üzemeltetett szolgáltatásokon és internetes oldalakon. Elemzők és megfigyelők szerint Trump elnöki győzelméhez nagyban hozzájárult a vagy orosz állami megrendelésre, vagy haszonszerzés céljából készített, a valóságtól elrugaszkodott vagy féligazságokkal operáló hírek terjedése a népszerű közösségi oldalakon. Széles körben úgy tartják, hogy ezekkel a hírekkel befolyásolták az amerikai szavazókat.

Trump azonban a vele szemben már a választási kampány idején is kritikus fősodrású médiát tartja az „álhírek” gyártóinak, gyakorlatilag már nem is válaszol például a CNN riportereinek kérdéseire sajtótájékoztatóin. Szakértők szerint az elnök megnyilvánulásaival ártott az amerikai sajtó szavahihetőségének és hitelének, miközben teret engedett a tartalmilag kétséges médiumok előretörésének.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Igaza van az amerikai elnöknek . Magam is tapasztalom , hogy olyan írásaimat amelyben semmiféle bántás–trágárság nincsen , mégis szinte azonnal törlésre kerül . Miért ?

  2. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Trumpnak igaza van, mert az ujságok rengeteg hazugságot irnak! Ezt teszik otthon is Orbánrol! Nem meglepő ez, mert a piszkos komcsik ezt csinálták – most is ezt teszik. ne olvasd, főleg ne fizess ezért a szemétért.Amen. Isten áldja a böcsületes magyart, szeretett magyar székely testvéreinket midenütt a világon, valamint édes szülőhazánk Nagymagyarországot mindörökké.Amen. Imádkozzunk ezért Istenhez mindörökké.Amen. Áldassék Isten és ajándéka Jézus a Megváltó mindörökké.Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.