2018 október 23., kedd
Donald Trump amerikai elnök (MTI/EPA/Justin Lane)

Trump mégis közzéteszi a Kennedy-gyilkosság dokumentumait

Share

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy nyilvánosságra hozatja az 1963-as Kennedy-gyilkosság összes, még mindig titkosított dokumentumát azok kivételével, amelyek olyan személyek nevét és lakcímét tartalmazzák, akik még ma is élnek.

Trump szokásához híven, twitterüzenetek sorozatával tudatta, hogy döntése előtt behatóan tanácskozott a Központi Hírszerző Ügynökséggel, a CIA-vel és más szervezetekkel.

Az Egyesült Államok Országos Levéltára csütörtökön éjjel a honlapján nyilvánosságra hozott 2800 dokumentumot a Kennedy-gyilkosságról, ám mintegy 300 feljegyzés, hangfelvétel és egyéb dokumentum továbbra is titkos maradt. Trump elrendelte, hogy fél év alatt alaposan vizsgálják át a visszatartott dokumentumokat.

Az amerikai elnök szombati üzenetsorozatában arra nem tért ki, hogy rövidül-e a vizsgálódás ideje. Az Egyesült Államok történelmébe két Kennedy-gyilkosság beleíródott. John F. Kennedy néhai elnököt 1963 őszén lőtték agyon, de öccsével, Robert Kennedyvel is merénylő végzett 1968-ban. Utóbbi igazságügy miniszterként dolgozott bátyja kormányzatában.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Orbán Viktor részt vesz a Sargentini-jelentés vitáján

A magyar miniszterelnök személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a …

2 hozzászólás

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Azt a “demokráciát , ahol bárkinek fegyvere lehet, így bárki bárkit lelőhet, nem becsülöm. Melleslleg Amerókában vadkapitalizmus van, amit elitélek.

  2. Dékány Ilona

    Amint írtam is már , biztos voltam abban , hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a teljes igazságot .
    Az , hogy lassan több fegyver van az USÁBAN , mint ahány polgára van , a teljes terrorveszélyt bizonyítja . Az elnöknek komoly harcot kell vívnia , hogy ezt normalizálja .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.