2018 február 21., szerda
Kép: Fidelitas

A CÖF a kárpátaljai nyelvtörvény elleni tüntetésre hívja a szellemi honvédőket

Share

 

Az európai jogállamiság nem tűrheti, hogy egyetlen nemzetiség nyelvi használatát is korlátozzák, így Ukrajnában sem tűrhető el a nemzetiségek alapvető jogának tiltása. Ezért tiltakozunk az ukrán parlament döntése ellen – írja a CÖF-CÖKA közleményében, melyben támogatják a Fidelitas pénteki, az ukrán nagykövetség elé szervezett tüntetését és kérik a szellemi honvédőket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az eseményen.

“Az ukrán parlament által elfogadott oktatási törvény súlyosan korlátozza a kárpátaljai magyarság anyanyelvi oktatásának lehetőségeit. Fontos, hogy az ilyen, és ehhez hasonló eseteknél egy nemzetként álljunk ki, és ítéljük el a történteket.

A Fidelitas társszervezeteivel tüntetést szervez az ukrán nagykövetség elé, ahová várunk minden olyan magyar embert, aki fontosnak érzi a külhoni magyarokért való kiállást.

A nagykövetség előtt fáklyagyújtással és mécsesekkel tiltakozunk a ukrán nyelvtörvény ellen, illetve kérjük azokat, akik részt vesznek a tüntetésen, hozzanak magukkal egy magyar szépirodalmi művet, melyet eljuttatunk a kárpátaljai magyar fiatalok részére.

A tüntetés pénteken 19:00-tól lesz Budapesten az ukrán nagykövetség előtt (Istenhegyi út 84/B).

Megközelítés: a Széll Kálmán térről, a 21-es illetve 21A számú busszal (Istenhegyi lejtő megállóig).

CÖF-CÖKA vezetősége

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

szerkeszto

Share

Esetleg más?

Az Európai Civil Együttműködési Tanács létrehozását előkészítő szimpózium résztvevőinek egyhangú nyilatkozata

Az Uránia Filmszínházban rendezett szimpózium résztvevői megvitatták a „civilitika” – a népfelség tudománya, új diszciplína …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.