2018 szeptember 23., vasárnap
Kép: Fidelitas

A CÖF a kárpátaljai nyelvtörvény elleni tüntetésre hívja a szellemi honvédőket

Share

 

Az európai jogállamiság nem tűrheti, hogy egyetlen nemzetiség nyelvi használatát is korlátozzák, így Ukrajnában sem tűrhető el a nemzetiségek alapvető jogának tiltása. Ezért tiltakozunk az ukrán parlament döntése ellen – írja a CÖF-CÖKA közleményében, melyben támogatják a Fidelitas pénteki, az ukrán nagykövetség elé szervezett tüntetését és kérik a szellemi honvédőket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az eseményen.

“Az ukrán parlament által elfogadott oktatási törvény súlyosan korlátozza a kárpátaljai magyarság anyanyelvi oktatásának lehetőségeit. Fontos, hogy az ilyen, és ehhez hasonló eseteknél egy nemzetként álljunk ki, és ítéljük el a történteket.

A Fidelitas társszervezeteivel tüntetést szervez az ukrán nagykövetség elé, ahová várunk minden olyan magyar embert, aki fontosnak érzi a külhoni magyarokért való kiállást.

A nagykövetség előtt fáklyagyújtással és mécsesekkel tiltakozunk a ukrán nyelvtörvény ellen, illetve kérjük azokat, akik részt vesznek a tüntetésen, hozzanak magukkal egy magyar szépirodalmi művet, melyet eljuttatunk a kárpátaljai magyar fiatalok részére.

A tüntetés pénteken 19:00-tól lesz Budapesten az ukrán nagykövetség előtt (Istenhegyi út 84/B).

Megközelítés: a Széll Kálmán térről, a 21-es illetve 21A számú busszal (Istenhegyi lejtő megállóig).

CÖF-CÖKA vezetősége

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Méregbe mártott LIBE-jelentés

Az a fő kérdés, hogy pénzért mindent meg lehet-e venni. Soros György azokat az embereket …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.